BIHFUDBAL

Optimizam u Borcu pred Tuzla siti: Pametnom igrom do polufinala Kupa

Fudbaleri Borca imaju lijepu šansu da se plasiraju u polufinale Kupa BiH jer sutra dočekuju Tuzla siti sa zalihom od jednog гola. Ipak poručuju da opuštanja ne smije biti, te da i u revanšu idu na pobjedu.

Banjalučani su slavili na “Tušnju” prije dvije sedmice golom Tonija Jovića, ali kako više ne važi pravilo gola u gostima, Tuzlaci su itekako u igri, a prednost “crveno-plavih” nije toliko izražena. Ekipa Nemanje Miljanovića ima tri pobjede i remi sa Sarajevom u nastavku sezone, dok je Tuzla siti tek minulog vikenda ostvarila prvi trjumf na gostovanju Veležu.

– Biće izuzetno zahtjevna i bitna utakmica za nas. Tuzla ima izuzetno kvalitetan i širok roster, a pri tome nema šta da izgubi. Moramo da pokažemo maksimalno zalaganje. Nadam se da ćemo sutra pokazati zrelost i znanje da odigramo na rezultat. Da bi došli do prolaza u narednu rundu moramo da damo sve od sebe – rekao je Miljanović.

On može da računa na sve igrače osim Obrena Cvijanovića i Marka Brkića koji su u Prvom dijelu sezone nastupali u Kupu BiH, a još nije potpuno spreman Ljubiša Reljić. Lijevi bek Aleksandar Subić pun je optimizma, bez obzira što hvali rivala.

– Dobro smo trenirali. Spremni smo za ovaj izazov iako je protivnik vrlo dobar i ima iskusnog trenera (Husref Musemić). Imamo dobar niz, i dalje smo neporaženi u ovoj polusezoni, pa revanš iščekujemo puni optimizma. Jedva čekamo da istrčimo na teren – rekao je Subić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: order dmt vape pen​
Back to top button