BIHRUKOMET

Baraž daleko: Rukometaši BiH na minus sedam u Grčkoj

Rukometaši BiH doživjeli su poraz od Grčke (24:17) u prvom meču predbaraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo, pa će u subotu imati težak posao da u tuzlanskom “Mejdanu” nadoknade minus i izbore dvomeč sa Crnom Gorom.

Mommi Tonija Čoline mučili su se u najvećem dijelu meča u gazi napada, a čak i kada bi pronaši dobru poziciju zaustavljao ih je fantastični golman Petros Bukovinas (16 odbrana).

Odbrana je bila bolji dio tima, na čelu sa Benjamin Burićem (14 intervencija), ali su Grci ipak stekli opipljivu zalihu. Srednji bek Haralampos Maljos koga je imala priliku da upozna i banjalučka publika iz susreta Borca i Bese odigrao je sjajnu utakmicu, postigavši na kraju 13 golova. Imali su momci Tonija Čoline šansu početkom drugog poluvremena, došli i na -1, ali su stali. Grci su to iskoristili i postepeno povećavali prednost sve do maksimalnih plus sedam.

Elmir Građan i Stjepan Jozinović postigli su po četiri gola, a evidentno je bilo na terenu da su mnogi od ovih momaka prvi put igrali zajedno.

Podsjetimo, reprezentacija BiH se uoči ovog meča suočila s velikim problemima, počevši od ostavke selektora Ivice Obrvana do izostanka nekoliko ključnih igrača među kojima su Mirsad Terzić, Josip Perić, Senjamin Burić i Dejan Malinović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button