BICIKLIZAM

Najbolji biciklisti BiH na trening kampu u Mostaru

Biciklistički savez BiH i Biciklistički klub Mostar i ove godine zajedno provode projekat “Trening kampa reprezentacije BiH” koji će se realizovati krajem ovog mjeseca.

Mostar i Hercegovina na sedam dana ponovo će ugostiti će gotovo stotinu vrhunskih biciklista, a ovogodišnji novitet je da će se osim priprema i treninga, održavati i edukativne radionice za nove sudije i trenere iz svijeta biciklizma. Jedinstven i društveno koristan projekt, ima za cilj promociju sporta, turizma na otvorenom i Mostara koji je centar sportskog života Hercegovine.    

– Srećni smo što smo u mogućnosti i ove godine da, tako da kažem, proguramo ovaj projekat koji promoviše sport i turizam na otvorenom, te Mostar i Hercegovinu kao poželjnu turističku i sportsku destinaciju. Kada kažem “proguramo” mislim da tešku situaciju u kojoj se nalazimo. Naime, prošle godine smo imali ograničenja zbog epidemiološke situacije, dok ove godine imamo velika poskupljenja koja utiču na sve sfere života i ono što nam je do sada bilo teško, sada s ovim cijenama je dva do tri puta teže. No, mi u sportu sretni smo zbog podrške koju nalazimo od grada Mostara na čelu sa gradonačelnikom Mariom Kordićem, te Sportskog saveza Mostara na čelu sa predsjednikom Senadom Keveljom, zbog kojih smo u mogućnosti i ove godine da realizujemo ovaj projekt – kazao je predsjednik Biciklističkog saveza BiH Toni Zorić.

Kordić je naglasio da je srećan što će grad na Neretvi biti domaćin još jedne pozitivne priče i što je Mostar još jednom dopala glavna uloga.

–  Jedna od strateških grana razvoja Mostara upravo je turistička priča i zadovoljstvo mi je gledati kako Mostar postaje turistički brend, a biciklizam jedna prepoznatljiva kockica u brendu Hercegovine kao turističke destinacije. Dali smo podršku ovom projektu, a ona ni u budućnosti neće izostati – izjavio je Kordić.

Kevelj je naglasio da je srećan što ovakvi događaji promovišu sport i sve njegove vrijednosti.

– Znam koliki su trud uložili ljudi iz biciklizma da ovako nešto već godinama traje i cijela ova priča krenula je otprilike prije deset godina, a rezultat se danas vidi i hvale vrijedan je. Biciklizam zaista zadnjih godina poprima ozbiljne razmjere kako među profesionalnim biciklistima, tako i među rekreativnom populacijom i to je ono što nas raduje, to je sport i zdravi način života u jednoj cjelini. Hercegovina se zahvaljujući ovakvim pričama može izgraditi kao jedna prepoznatljiva turistička i sportska regija, a mi u Sportskom savezu grada Mostara ćemo biti tu da podržimo događaje ovog tipa – izjavio je Kevelj.

Po trenutnim prijavama na trening kampu će boraviti gotovo stotinu biciklista, dok se za edukativne radionice prijavilo tridesetak osoba.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: vigrxplus
Back to top button