EUROKUPOVIFUDBAL

NAKON ISPADANJA AJAKSA “Čekao sam trenutak magije Berhuisa ili Entonija”

Trener Ajaksa Erik ten Hag kaže da je nedostatak kreativnosti koštao njegov tim ispadanja od Benfike u osmini finala Lige šampiona.

Kopljanici su pred revanš na svom terenu imali aktivnih 2:2, ali su na Johan Krojf areni doživjeli poraz od 1:0. Dominirali su u posedu i broju pokušaja uzalud.

– Poziciono smo igrali odlično. Bilo smo veoma dobri na lopti i pohvalio sam igrače u svlačionici zbog toga. Ipak, nedostajalo je kreativnosti. Na kraju smo kažnjeni iz jedine situacije gdje je došlo do pada koncentracije – kaže Ten Hag.

Gol je primljen iz prekida u 77. minutu, dijelom i zbog lošeg istrčavanja golmana Andrea Onane. Ten Hag je jedine dvije promjene napravio tek u finišu utakmice.

– Nadao sam se da će se dogoditi taj jedan momenat magije od strane Berhuisa ili Entonija. Dominirali smo utakmicom, zato sam smatrao da nema potrebe da bilo šta mijenjam – priznaje holandski strateg.

Ajaksu do kraja sezone predstoji borba za trofeje u Erediviziji i kupu. U ligi na liderskoj poziciji imaju dva boda viška od drugoplasiranog PSV sa kojim se sastaju i u finalu kupa.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button