FUDBALREGION

TUGA NA MARAKANI Preminuo još jedan Zvezdin as

Fudbalski klub Crvena zvezda sa velikim žaljenjem obavijestila je javnost da je još jedno fudbalsko ime zauvijek napustilo ovaj svijet. U 77. godini života, preminuo je nekadašnji fudbaler kluba sa Topčiderskog brda Slobodan Škrbić.

Škrbić je rođen 18. oktobra 1944. godine u Beogradu. Fudbalsku karijeru, započeo je u Omladinskoj školi Crvene zvezde, a dres prvog tima, nosio je sa velikim uspjehom od 1961. do 1970. godine. U crveno-bijelom je odigrao ukupno 191 utakmicu, i uz to postigao 12 pogodaka. Učestvovao je u osvajanju nacionalnog šampionata 1964, 1968. i 1970. godine, kao i Srednjeevropskog kupa 1968. godine.

Za prvi tim debitovao je 5. novembra 1961, a u istoj sezoni, uspio je i da postigne gol u Kupu Jugoslavije.

Nastupao je i u Kupu Sajamskih gradova, a tokom sezone 1963/64. postao je standardan prvotimac crveno-bijelih, i tom prilikom učestvovao u osvajanju duple krune. U istoj sezoni, na utakmici protiv Bugarske u Sofiji, debitovao je i za seniorsku reprezentaciju Jugoslavije, za koju je ukupno zabilježio četiri nastupa.

Nastupio je i u tri utakmice Kupa Evropskih šampiona u sezoni 1964/65, a nakon toga uslijedili su problemi sa povredama i operacije, koje su mu usporile dalji tok karijere. Vratio se poslije u redove crveno-bijele ekipe u sezoni 1967/68, i pomogao u osvajanju titule, a zabilježio je i trijumf u Srednjoevropskom kupu. Zbog velikih problema sa povredama, ponovo je pauzirao, a nakon toga, 1971. godine, prešao je u redove francuskog Lila, gdje je u 27. godini, i završio fudbalsku karijeru.

– FK Crvena zvezda izražava duboko saučešće porodici Škrbić. Nek mu je večna slava – napisali su crveno-bijeli.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button