BIHRUKOMET

Umičević “opleo” po Rađi: Kraj samovolje i vaših prevara o kojima se priča i u Rusiji!

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević oglasio se saopštenjem za javnost povodom istupa u javnost člana Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH Vojislava Rađe.

Umičević je ranije najavio da će tražiti smjenu Rađe i Aleksandra Miljuša iz zajedničkih organa na nivou BiH.

– Gospodine Rađa neprijatno me je iznenadilo vaše saopštenje u kojem najmanje imate pravo da pričate o poštenju. Spominjete mene kako sam stručnjak za cipele na to sam itekako ponosan, ali sam i ponosan na ono što sam u rukometu uradio za nepune četiri godine. Kada već spominjete cipele trebalo je da kažete da su Vam one pomogle da igračima Sloge bude isplaćena stanarina i hranarina, a bogami i plata. Ali, očito je da ste predosjetili da Vam je došao kraj kako u Rukometnom savezu Republike Srpske isto tako i na nivou BiH. Došao ja kraj vašoj samovolji, laganju i drugim mahinacijama koje ste činili u dosadašnjem periodu. Zbog svega toga na prvoj narednoj sjednici Upravnog odbora RS RS zatražiću vaš opoziv iz UO RS BiH, jer ne zastupate interese Rukometnog saveza Republike Srpske – stoji u saopštenju Umičevića.

Kada je riječ o spornom ugovoru sa sad već bivšim selektorom A reprezentacije BiH Marinko Umičević navodi sljedeće:

– Iz razloga što sam imao problem sa rakom prostate dao sam saglasnost Rađi da zajedno sa drugim članovima komisije može da pregovara sa Obrvanom. Nije imao ovlaštenje da se sa njim potpiše ugovor, pogotovo ne pod uslovima koje je postavio bivši selektor. Neto plata u iznosu od 5.000 evra, plus razne beneficije, što u brutu iznosi 200.000 maraka je gotovo budžet Saveza na godišnjem nivou, pa još da se ugovor piše na hrvatskom jeziku i da je za njega nadležan sud u Zagrebu kao i da može da radi kao trener u RK Zagreb je čist promašaj. Uz sve to Rađa je taj ugovor podmetnuo gospodinu Sinanoviću da ga potpiše, a da ga on nije ni pročitao. Za mene je ugovor čist falsifikat, jer nije razmatran na Upravnom odboru RS BiH i nije nikada ni odobren. Čak je gospodin Rađa samovoljno tražio od advokata da zatraži od gospodina Obrvana da povuče odluku o jednostranom prekidu ugovora, jer bi u tom slučaju i Rađa bio na dobitku, jer je upravo on imao interes. Umičević potom naglašava kako je rad sa Vojislavom Rađom bio gubljenje vremena.

– Rad sa gospodinom Rađom bilo je čisto gubljenje vremena i sa njim nemam namjeru da nikada više sarađujem. Nemam oraha u džepu kao što ih ima gospodin Rađa i za kojim oni itekako zveckaju kao i sve njegove mahinacije. Žao mi je jedino Rukometnog kluba Sloga u kojem, gospodin Rađa, nigdje nije zaveden kroz papire kao ni u sudskom registru. Žao mi je što je gospodine Rađa što ste ugasili ŽRK Doboj, samo da biste vi imali više novca na raspolaganju. Ali, svemu dođe kraj, pa tako i svim vašim prevarama i mahinacijama za koje mnogi znaju, a o tome se priča i u Rusiji odakle su pojedini igrači igrali za Slogu. O vama gospodine Rađa se priča isključivo o prevarama, a o meni da sam preporodio Rukometni savez Republike Srpske i da sam mu vratio dostojanstvo kao i Rukometnom savezu BiH. Još jednom ponavljam da ću tražiti Vaš opoziv na sjednici Upravnog odobra RS RS, jer vi radite na štetu rukometnog sporta Republike Srpske – stoji na kraju saopštenja Umičevića.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: hk for sale
Back to top button