ATPTENIS

Nadal: Kirjos mi nije neprijatelj

Rafaela Nadala od 23 časa očekuje meč četvrtfinala na Mastersu u Indijan Velsu.

Njegov protivnik je Australijanac Nik Kirjos, sa kojim je ranije imao dosta nesporazuma.

Nema dileme da nas očekuje izuzetno uzbudljiv meč, posebno zbog toga što je Nadal neporažen od starta sezone i ima 18 pobjeda.

Ipak, Španac je priznao da mu stopalo koje ga odavno muči, povremeno zadaje probleme.

– Volim da igram ovdje. Moje stopalo se za sada drži dobro, ali je istina da me ponekad zaboli i tokom meča. Teško je to kriti, ali nije ništa novo. Neki dani su bolji, neki lošiji, ali da sam prije tri mjeseca morao da potpišem da će mi biti gore sada nego što jeste, uradio bih to bez sumnje – kaže Nadal.

Dodaje i da je početak ove sezone za njega kao iz snova.

– Imam nezaboravan start sezone, to je nešto što nisam mogao ni da zamislim prije dva ili tri mjeseca. Dešavaju se stvari koje je teško objasniti, ali meni ide dobro. U tenisu se ne radi o tome koliko turnira, već koliko mečeva odigrate. Idem nedjelju po nedjelju. Moj cilj je da igram na svakom planiranom turniru, ali sam otvoren za promjenu odluka kao što je bio slučaj sa Majamijem. To nisam planirao, a moj kalendar na šljaci će biti kao i obično – dodao je Rafa.

Kirjos je oduvijek predstavljao veliki izazov za sve, ali Nadal kaže da je sa njim u korektnim odnosima.

– Nikada nisam imao ništa protiv Nika. Ponekad je radio stvari koje nisu ispravne, ali to je sve. Već neko vrijeme imamo dobar odnos. Ne gledam ga kao neprijatelja ili lošeg momka. Ponekad se neke stvari dogode na terenu, ali ja sam od onih momaka koji brzo zabaoravljaju sve. Ne volim probleme, pokušavam da sa svima imam korektan odnos jer je život tako mnogo srećniji – zaključio je španski teniser.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button