EUROKUPOVIFUDBAL

Partizan (ne) ide po čudo u Roterdam

Fudbaleri Partizana gostuju Fejenordu od 21.00, u revanš meču osmine finala Lige konferencija.

Crno-beli nemaju mnogo razloga za optimizam pred meč na čuvenom “De Kojpu” nakon katastrofe u Humskoj.

Iako je dva puta vodio, Partizan je doživio težak poraz od 5:2 u prvom meču pa mu je potrebno čudo da bi prošao dalje.

Međutim, proteklih dana iz redova crno-belih nisu stizali previše optimistične izjave, štaviše.

Djeluje da su se u Humskoj već pomirili sa činjenicom da su završili svoju evropsku misiju ove sezone.

A na manjag samopouzdanja dodatno je uticao niz loših igara i rezultata u Superligi u kojoj je Partizan za dvije nedjelje ispustio pet bodova prednosti nad Crvenom zvezdom.

Međutim, trener Aleksandar Stanojević je u Roterdamu izjavio da se tim nije predao.

– Nije bila ovakva situacija u Evropi ove sezone. Igrali smo protiv snažnog rivala, bio je bolji, zasluženo nas dobio. Došli smo u nerelanu situaciju, jer gostujemo. Da je obrnuto, revanš kod kuće, bilo bi lakše. S obzirom da gostujemo i imamo tri gola zaostatka, izuzetno je teško, ako hoćemo da budemo realni… Ako ćemo da pričamo ono što ljudi žele da čuju, onda nismo se predali. Ne, nisam se predao, to ću pokazati po sastavu koji budem izveo. Ako ćemo realno. A, ako hoćete kao navijač, ne kao trener, onda ću kazati da idemo jako, da pokušamo da damo tri gola. Ako možemo, u prvom poluvremenu, ne primimo nijedan i nadamo se najboljem – rekao je Stanojević.

S druge strane, navijači ne vjeruju u svoj tim. Crno-belima je pripalo oko pet odsto karata za utakmicu, što je oko 2.000, ali veći dio je vraćen Fejenordu.

“Nama je najvažnija podrška navijača, da nas podrže, ako hoće, mogu, žele i ako su uz tim. Sve dok nosite grb Partizana, u obavezi ste prema navijačima da odigrate najbolje što možete. I kad je na programu prijateljska utakmica. Doputovala je cela ekipa, osim Marka Milovanovića i povređenog Bibarsa Natha. Biće najjače raspoložive snage. Zbog obaveze prema dresu. Tako ćemo izaći i ponašati se. U zavisnosti od razvoja situacije i rezultata, razmišljaćemo o narednoj utakmici”, rekao je trener Partizana.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: firearms for sale
Back to top button