EUROKUPOVIFUDBAL

POTPUNO LUDILO Čelsiju zabranjeni navijači i u Ligi šampiona

Činjenica da je Evropska unija uvela sankcije Romanu Abramoviču nakon što je to uradilo Ujedinjeno Kraljevstvo dodatno će se odraziti na Čelsi koji se već našao na velikim mukama.

Preostale mečeve Lige šampiona na Stamford bridžu Čelsi će igrati bez prisustva navijača.

Evropska fudbalska unija navela je da će sarađivati sa „Evropskom unijom i relevantnim državama članicama kako bi obezbijedila i održala korak sa svim relevantnim primenjivim merama“.

– UEFA je u potpunosti posvećena implementaciji sankcija Evropske unije i svih međunarodnih sankcija. Shvatamo da u ovom momentu licenca Vlade Velike Britanije omogućava Čelsiju da nastavi sa minimumom fudbalskih aktivnosti sve dok to ne obezbjeđuje finansijsku korist gospodinu Abramoviču – navodi se u saopštenju UEFA.

– UEFA će nastaviti blisko da sarađuje i da podržava igrače, osoblje i navijače Čelsija kroz ova teška vremena kako bi im bilo omogućeno da brane boje svog kluba na terenu – navedeno je dalje.

U Premijer ligi, shodno odlukama Vlade i licinci pomoću koje klub funkcioniše, na utakmice Čelsija mogu da dođu vlasnici sezonskih ulaznica i svi oni koje su karte kupili prije uvođenja sankcija.

Međutim, sankcije Evropske unije znače da Čelsiju nije dozvoljena prodaja ulaznica za evropske mečeve jer bi one značile prihode za vlasnika kluba.

Čelsi brani titulu šampiona Evrope osvojenu prošle godine, a u petak će saznati rivala u četvrtfinalu.

Pored Plavaca, mjesto među osam najboljih obezbijedili su i Viljareal, Benfika, Atletiko Madrid, Mančester siti, Real Madrid, Bajern i Liverpul.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button