EUROKUPOVIFUDBAL

Sreća, šta je to? Mekgregor stao na put Zvezdi, Ben u nadoknadi donio ZALUŽEN ali nedovoljan trijumf

Gdje je sreća? To je u najkraćem rezime ne samo večerašnjeg beogradskog okršaja Zvezde i Rendžersa (2:1), već i gledajući onaj iz Glazgova od prije sedam dana.

Zaslužili su Beograđani daleko više od ukupnih 2:4, s obzirom na utisak koji su ostavili, ali… U fudbalu je ponekad bolje da imate sreće nego da pokažete pravu igru. Momci Dejana Stankovića vjerovali su da mogu do podviga, istrčali su u revanš riješeni da pokažu da je 3:0 iz Škotske bilo plod nesrećnih okolnosti, ali ni večeras nije bilo mnogo bolej. Jednostavno, lopta nije htjela u gol, ma šta da su „crveno-bijeli“ pokušali. Krenulo je dobro golom Mirka Ivanića u 10. mnutu, ali se onda uključio „mod“ iz prve utakmice. Samo dva minuta kasnije Ivanić je propustio da duplira prednost, tačnije Alan Mekgregor mu je sjajno odbranio šut. Niko od 50.000 gledalaca nije mislio da će to biti jedini gol u njegovoj mreži, sve do sudijske nadoknade kada je Zvezda ipak nagrađena za fantastilčnu partiju. Trijumf utjehe donio je El Fardu Ben iz penala, ali da je bilo samo malo više sreće domaći tim bi bar još nekoliko puta matirao Škote i ko zna, vjerovatno napravio senzaciju. Međutim, nije se dalo.

Pokušavali su Milan Pavkov, Kristijan Pićini, Ohi, Aleksandar Katai, u drugom poluvremenu Ben, Milan Gajić… Uzalud. „Policajci“ su iz prvog šuta u drugom pluvremenu stigli do izjednačenja i već tada je bilo jasno da Zvezda teško može do senzacije. Ipak, Dejan Stanković, svi u klubu, kao i navijači mogu da budu ponosni. Zvezda je ove sezone pokazala da je napravila dodatni iskorak u Evropi i treba samo da nastavi tako.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: click home page
Back to top button