EUROKUPOVIFUDBAL

TUHEL PUCA OD SAMOPOUZDANJA Neka se svi plaše Čelsija

Tomas Tuhel, menadžer fudbalera Čelsija, presrećan je zbopg plasmana ekipe u četvrtfinale Lige šampiona.

Iako mu je raspoloženje pomutila vijest da u nastavku takmičenja UEFA neće moći da računaju na podršku navijača, zbog sankcija EU prema Romanu Abramoviču, pohvalio je svoje izabranike.

– Srećan sam što smo među osam najboljih. Bilo je mnogo stvari koje je trebalo prebroditi, srećan sam i ponosan. Hajde da vidimo šta će biti. Za tri dana igramo FA kup sa Midlsbroom, onda ide međunarodna pauza, dotle ću smisliti neki pametan odgovor. Navijači slave i sjajno je biti uz njih – kaže Tuhel.

Čelsijeva žalba na prethodnu odluku da im se zabrani prisustvo publike na mečevima u FA kupu je usvojena i Tuhel kaže da je to ispravno jer navijači njihovih protivnika nisu zaslužili da ispaštaju zbog svega što se dešava Čelsiju.

Na pitanje da li je sve ovo što se dešava oko Romana Abramoviča i kluba izazvalo još veći inat kod igrača i pojačalo voljni momenat da se igra pod pritiskom, Nijemac je rekao da je tako nešto sasim normalno za klub kao što je Čelsi.

– Svi smo mi takmičari i to sam ovdje osjetio od prvog dana, čim sam postao dio porodice, u klubu je prisutan taj takmičarski duh. Čelsi je kao klub vrlo jasan u svojim zahtjevima od svakog igrača i zaposlenog, radite svoj dio posla, budite odgovorni. Takav je Čelsi i to vam sve jača mentalitet kako biste izvukli najbolje od sebe – rekao je Tuhel.

Nema posebnu želju kada je riječ o žrijebu za četvrtfinale Lige šampiona.

– Želim da budemo tim sa kojim niko neće željeti da igra. Tako gledamo na sebe u četvrtfinalu. Veliki je korak raditi to iznova svaki put. Borimo se za top četiri u najjačoj ligi na svijetu i među osam smo najboljih u Evropi. To izaziva ono najbolje u nama, zato želimo da nas niko ne poželi za protivnika – zaključio je menadžer Čelsija.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Asbestos Abatement Linch
Back to top button