KOŠARKANBA

Luka Dončić: U NBA lakše postizati poene

Luka Dončić igra još jednu fantastičnu sezonu u NBA. Mnogi ga svrstavaju i među ozbiljne kandidata za MVP priznanje, a nisu ga usporile ni brojne promjene u Dalasu. Dominirao je u Evropi veoma mlad, nastavio u istom ritmu u NBA, pa je pravi čovjek za odgovor na pitanje – gdje je lakše postizati poene? Luka još jednom potvrđuje – u NBA.

– Košarka u Evroligi je više timska, posvećuje se više pažnje taktici i imate manje vremena. U NBA je teže jer postoji veliki broj igrača koje je nemoguće čuvati. Moram ipak da kažem da je jednostavnije davati poene u NBA zbog drugačijih pravila, prostora koji imate, vremena. Postići 30 poena na utakmici Evrolige je teže nego u NBA, bez dileme. Ako u Evropi imate igrača poput Rudija Gobera, on može da ostane u reketu koliko poželi. Samo zbog tog pravila, ovdje u NBA možete da postignete makar 10 poena više, rekao je Dončić.

U četvrtoj NBA sezoni 23-godišnji košarkaš prosječno bilježi 28,2 poena, 9,3 skokova i 8,6 asistencija. Dalas je trenutno peti na tabeli zapadne konferencije sa učinkom 43-26 na 13 utakmica do kraja regularnog dijela sezone.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button