EVROPSKE LIGEFUDBAL

Piksi: „Savetovao sam Vlahoviću da ostane u Italiji“

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da je zadovoljan kako se Dušan Vlahović snašao u Juventusu, kao i da ga je svojevremeno savjetovao da ostane u Italiji, ali da ne misli da je to bilo presudno u njegovoj konačnoj odluci.

– Smatram da je izabrao dobru sredinu za dalji razvoj. Juventus je jedan od najvećih klubova u Evropi, a u Italiji svakako najveći. Ne treba očekivati da svaku utakmicu rešava ili daje golove. Razumem da sve što se dešavalo oko njegovog transfera stvorilo je ogroman pritisak – rekao je Piksi, pa potom pohvalio Vlahovićev mentalitet:

– Mislim da ga dobro poznajem, radi se o momku koji je jako profesionalan, strahovito voli trening, da napreduje. Njegova razmišljanja su impresivna za godine koje ima. Čvrsto stoji na zemlji, to je jako dobro i definitivni pokazatelj da će njegova karijera ići samo na gore. Dao gol ili ne, meni to ne znači apsolutno ništa, on je igrač koji jako puno radi za ekipu, odlično se kreće, to za trenera mnogo znači.

Stojković smatra da Juventus nije tek tako odlučio da plati preko 80.000.000 evra za transfer.

– Juventus je napravio veliki napor da ga dovede, to treba poštovati, jer znači da imate potencijal i kvalitet koji su prepoznali. Razgovaralo smo dva pred Katar. Dok smo šetali pitao sam ga šta se dešava sa njegovim nastavkom karijere jer je su mediji svakodnevno pisali o tome. Pitao me je šta mislim i iskreno sam mu rekao da se ne bavim menadžerskim poslom, ali da smatram da je za njega najbolje da ostane u Italiji još koju godinu, ali da ja ipak ne odlučujem o tome. A gde da ode? U Juventus. Da li je poslušao mene ili ljude oko sebe, ne znam, ali je uradio dobro za sebe i svoju karijeru. Znamo koliko je iznosio transfer, a veliki klubovi se ne odlučuju da daju toliki novac za igrača tek tako.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button