TENIS

Alkaras nakon poraza “Rafa ima 1.000 života”

Španski teniser Karlos Alkaras zadovoljan je učinkom na Indijan Velsu, uprkos porazu u polufinalu od Rafaela Nadala.

On je od iskusnijeg zemlja izgubio poslije tri seta i više od tri časa borbe.

– Bio je ovo težak meč, tesan. Zadovoljan sam turnirom. Napustio sam teren zadovoljan nivoom, učinkom. U prvom meču me je uništio, sada sam ga odveo u treći set – rekao je Alkaras.

Alkaras je sredinom odlučujućeg seta imao tri šanse za brejk.

– Bio sam blizu. U trećem setu sam imao prilike da mu oduzmem servis. Na momente sam mislio da mogu da pobijedim Rafu, ali kao što sam juče rekao, Rafa ima hiljadu života. Sposoban je da igra na visokom nivou u teškim trenucima. Mislio sam da mogu da osvojim treći set. Na mreži mi je čestitao i poželio sreću u nastavku karijere – rekao je 19-godišnji Španac i dodao:

“U prvom setu sam igrao protiv Rafe i protiv sebe. Bio sam svjestan da igram protiv Rafe. U drugom i trećem sam rekao sebi: ‘Dobro, igram protiv Rafe, ali pokazaću svoj nivo, daću 100 odsto da ga pobijedim ili da bar da budem blizu.”

Alkarasu su dobre partije u Kaliforniji donele skok od tri mjesta na listi i od ponedjeljka će biti 16. na svetu.

– Prošle godine je bilo mnogo prvih. Prva Grend slem pobeda, prva Masters pobjeda. Sada sam igrao mečeve protiv Top 10 igrača, veliki mečevi na velikim stadionima. Znam kako da kontrolišem sebe, emocije – zaključio je Alkaras.

Nadal će ne prije 23.00 igrati u finalu protiv Tejlora Frica.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button