FUDBAL

“Je l‘ treba da vršimo pritisak kao Zvezda” Stanojević tvrdi da Partizanu nije sviran čist penal

Trener Partizana Aleksandar Stanojević govorio je na konferenciji za medije pred ligaški susret sa Radnikom iz Surdulice.

Dobar dio obraćanja medijima se bavio “vječitim” rivalom i Sudijskom komisijom.

– Što se tiče forme, mi smo odigrali dobru utakmicu protiv Lučana. Nismo pali u formi. Gde smo pali? Posle Napretka? Gde nam tendeciozno nije sviran čist penal. Ili mi moramo da vršimo pritisak sada kao što Zvezda vrši nenormalan pritisak sve ovo vreme. Posle Subotice, nije se ni završila utakmica, oni vrše pritisak na Savez, na selektora koji je na onakav načlin odveo reprezentaciju na SP. Na celu fudbalsku strukturu vrše pritisak, i onakve pretnje. Posledica tog pritiska je nama nedosuđen penal protiv Napretka. I onda vi mene pitate o formi. I da li je VAR radio na početku drugog dela sezone i da li bi bilo četiri boda razlike. I da li bi pričali o nekom drugom padu – izjavio je Stanojević.

Međutim, tu nije stao.

– Moram stalno da pričam te stvari. Niko ne spominje čist penal nad Jovićem koji se desio. I prvi put uvek gledamo pozitivno na srpski fudbal. Ovo sam prvi put sada doživeo, jedno tendeciozno suđenje. Ne znam zašto se Sudijska komsija nije oglasila. Kada je Zvezda tražila, oglasili su se, i na kraju se ispostavilo da je bio čist penal u Subotici. I sad vi onda pričate o padu. Mi smo od 10 odigrali sedam utakmica fenomenalno. Pravi se takav nenormalan pritisak od strane Zvezde i niko se ne oglašava niti analizira. Imali bi dva boda prednosti, ali sada dovodiš u situaciju da praviš prednost Zvezdi da bude domaćin. Iako mi moramo da pobedimo i ostale utakmice. Praviš neviđenu prednost da Zvezda ima prednost domaćeg terena. Nadam se da će Sudijska posle svih ovih stvari da se oglase kao u Hrvatskoj. Da objasne celu situaciju u celom kolu. Ili ćemo morati mi svaki meč kad se nešto desi da pravimo haos – dodao je Stanojević.

Upitan je zašto se Partizan nije oglasio poslije meča sa Napretkom

– Zato što čekamo da Sudijska komisija kaže. Zvali smo da ih pitamo šta oni kažu. Iz tog razloga bi se oglasili. Možda oni kažu da nije bio penal, i, okej, sve je to za polemiku. Imate situaciju gde se pravi neviđena hajka na sve živo. Traže se promene zbog penala koji je bio. Ne kuckamo sasopštenja, a da se meč nije ni završio. Verujemo u celu priču i zato čekamo saopštenje. Verujemo jer je sve bilo u redu. Kako je počela druga polusezona, nemate VAR, imate neke diskutabilne odluke – rekao je Stanojević.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button