TENIS

Nadal nakon pobjede “Problem je što nema pravila” VIDEO

Rafael Nadal je poslije meča sa Karlosom Alkarasom govorio i o poteškoćama koje je imao.

Njih dvojica su se sastala u polufinalu Indijan Velsa, a pobedu je odnio “Bik sa Majorke” rezultatom 6:4, 4:6, 6:3.

– Mislim da ima sve udarce. Može da igra veoma agresivno ili da pređe na defanzivni stil, jer je jako brz. Može da brani nevjerovatne lopte. Kada igra agresivno, teško ga je zaustaviti. Ima sve što mu treba da postane nevjerovatan šampion. Nisam pristupio meču kao da igram protiv mladića, već kao da igram protiv Top 8 igrača. To je bio moj osjećaj – rekao je Nadal i dodao:

– Vidio sam ga kako igra tokom čitave nedjelje i njegov nivo je veoma visok. Na teren sam izašao sa najvećim poštovanjem, sa namerom da se borim za svaki poen i pronađem rješenja. Podsjeća me na mene po energiji, strasti, odlučnosti da postane šampion. Ne sumnjam da će biti sjajan, već jeste –

Bilo je jako vjetrovito u Kaliforniji, što nikako ne odgovora Nadalu.

– Problem u tenisu je što nema pravila o vjetru. Ne postoji pravilo koje kaže da kada duva prejako mora da se prekine meč. Uživam da igram na vjetru jer je za mene to izazov. To je kao da igrate golf sa puno vetra, bude grešaka. Nivo neće biti tako visok, ali radi se na stalnom pronalaženju rješenja – istakao je Nadal i dodao:

“Jedino u čemu ne uživam je kada stalno mora da se stane zbog vjetra koji smeta, mreža se pomera, peškiri lete. Za mene tada postaje neizvodljivo”.

Nadal ove sezone ima skor 20-0.

– Fizički se osjećam dobro. Poslije tri sata igre nisam umoran. Suvi uslovi mi idu u prilog jer se mnogo znojim. Sada sam u finalu i želim da uživam – zaključio je Nadal.

Finale protiv Tejlora Frica na programu je u nedjelju ne prije 23.00.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button