BIHRUKOMET

Bijelić: Želim da djevojke uživaju i raduju se treningu i utakmicama

Rukometašice Borca upisale su pobjedu u Mostaru protiv Zrinjskog (23:21) na povratničkom debiju trenera Nikole Bijelića, koji je zadovoljan reakcijom ekipe.

– Zalaganje i pristup igri bile su dobre strane. Djevojke su na terenu pokazale ono što smo se dogovorili i što smo vježbali prethodnih dana. Želim da uživaju u igri, da se raduju treningu i utakmici i mislim da smo na dobrom putu. Ne opterećujemo se borbom za titulu, ići ćemo od meča do meča, a vjerujem da će to na kraju ispasti dobro – rekao je Bijelić.

Problem od početka sezone stvaraju povrede, pa je mladi trener najavio da će mlađe djevojke koje do sada nisu imale veliku ulogu postepeno uvoditi u ritam.

– Dobiće šansu i vjerujem da će je iskoristiti. Mnogo smo pričali prethodnih dana, a moj jedini zahtjev prema igračicama je da daju onoliko koliko mogu u trenucima kada su na parketu. Bez obzira da li igrale pet ili 55 minuta – podvukao je Bijelić.

Rezultati 14. kola: Jedinstvo – Knežopoljka 28:30, Mira – Leotar 26:18, Hadžići – Ilidža 30:24, Zrinjski – Borac 21:23, Izviđač – Grude 26:38. Plasman: Grude 23, Borac 21, Hadžići 19, Krivaja (-1) 15, Izviđač 15…

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: data hongkong
Back to top button