ATPTENIS

Govorili mu da ne igra protiv Nadala: Morao sam da probam

Najveći uspjeh karijere imao je u nedjelju kasno uveče Tejor Fric kada je u finalu mastersa u Indijan Velsu savladao Rafaela Nadala.

Fricu je ovo tek druga titula u karijeri, prvu je osvojio u Istbornu 2019. godine, a sada je postao prvi Amerikanac koji je slavio u Indijan Velsu još od Andrea Agasija 2001. godine.

Žalio se Rafael Nadal tokom turnira da ima problem sa stopalom, kao i da tokom finalnog meča nije mogao da diše, ali probleme je imao i Fric koji čak nije znao da li će moći da igra finale.

– Ne mogu ni da opišem koliko je nevjerovatno što sam bio u stanju da igram ovako. Nikada nisam osjetio jaču bol nego danas prije meča. Imali smo temeljnu pripremu za meč i prošao sam pravi pakao prije početka. Išao sam od toga da nema šanse da zaigram do toga da smo nekako sanirali članak da izađem na teren. Izašao sam i nije me boljelo – rekao je posle pobede Fric.

– Pokušavam sve vrijeme da zadržim suze, kod svakog intervjua, svakog govora na terenu. Mislim da će mi i sad ići teško jer sam lak na suzama. Osvojiti ovaj turnir je nešto posebno. To mi je bio jedan od dječačkih snova, nešto što ste vjerovali da se nikad neće ostvariti. Nema šanse da je sve ovo stvarno – nije Amerikanac mogao da vjeruje da je pobijedio.

– Gubio sam mečeve protiv velikih igrača cijelog života. Uvijek je bio taj osjećaj da su nepobjedivi. Uraditi to na velikoj sceni, nema boljeg načina. Da bi uzeo veliki trofej moraš da pobijediš najbolje. Ove godine nije izgubio. Nadam se da je i on u redu, nešto ga je mučilo. Ne mofu ni da zamislim kako se osjeća poslje 20 mečeva – zaključio je Fric.

U njegovom timu nisu bili za to da igra:

– Svi iz tima, fitnes trener Majk Rasel i Volfgang Osvald, svi smo mu rekli – nemoj da igraš ovaj meč. Rekao je – igram, moram da probam, želim da izađem na teren i da vidim da li mogu ovo da prevaziđem – rekao ej Fricov trener Pol Anakon.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button