EVROPAKOŠARKA

Obradović: Ne gledam drugu grupu

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da njegova ekipa mora maksimalno ozbiljno da pristupi predstojećoj utakmici protiv Slaska u Evrokupu.

Crno-beli su drugi na tabeli sa deset pobjeda i pet poraza, dok je Slask na osmoj poziciji sa skorom 3/11.

– Upravo činjenica da su nas namučili u prvoj utakmici iziskuje da maksimalno ozbiljno pristupimo utakmici, da shvatimo da u oba takmičenja koja igramo nema slabog protivnika bez obzira na plasman i stanje na tabeli. Treba da igramo ozbiljno – rekao je Obradović za klupsku televiziju.

– Oni su specifičan tim zbog toga što igraju odbranu na piku na veoma poseban način i to je ono što je najvažnije kod pripreme ove utakmice. Sve ostalo manje-više znamo. Trebalo bi da igramo 40 minuta u jednom ritmu koji bi nam omogućio da pobedimo tu utakmicu – rekao je Obradović.

Trener crno-belih je istakao da su uvijek najvažnije koncentracija i motivacija.

– Nadam se da ćemo na taj način igrati, odnosno da ćemo biti na nivou igara iz poslednje tri utakmice. Ako bude tako, onda ćemo sigurno igrati dobru utakmicu – rekao je Obradović i dodao da su svi igrači spremni za utakmicu.

Bliži se kraj ligaškog dijela takmičenja, pa je novinare zanimalo da li Obradović gleda i drugu grupu Evrokupa.

– Ne, ni malo. Gledamo samo naše utakmice. Idemo iz utakmice u utakmicu. Kad se sve bude završilo, videćemo ko je protivnik i onda ćemo početi da se pripremamo – rekao je trener Partizana.

Košarkaš crno-belih Alen Smailagić je pred gostovanje u Poljskoj rekao da njegova ekipa ne smije da se opušta.

– Imali smo par vezanih utakmica gde smo dobro odigrali, ali mi smo mlada ekipa i nadam se da se nećemo opustiti. Nadam se da će iskustvo našeg trenera vratiti na mesto ako dozvolimo da se opustimo – rekao je Smailagić.

– Mi smo mnogo bolja ekipa nego što smo bili u prvom meču i da ćemo doći do pobede koja nam treba da polako dižemo formu na šest utakmice pre kraja ligaškog dela u oba takmičenja – dodao je on.

Utakmica Slask – Partizan na programu je u utorak od 18.45 u Vroclavu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button