KOŠARKA

Ponitka odgovorio Gortatu: Zbog njega su prijetili mojoj porodici

Mateuš Ponitka je raskinuo saradnju sa Zenitom i vratio se kući. Održao je i konferenciju za medije na kojoj je detaljnije pojasnio šta stoji iza njegove odluke, ali i odgovorio zemljaku Marćinu Gortatu koji je bio najglasniji u osudama prema kapitenu poljske reprezentacije.

Istakao je da je srećan što je u Poljskoj i pojasnio zašto ranije nije mogao da napusti Rusiju.

– Želim da se zahvalim supruzi i agentu na podršci, kao i Zenitu za gotovo tri godine koje smo proveli zajedno. Protiv sam ruske agresije u Ukrajini. Rat je zlo. Nezavisna država mora ostati nezavisna. Kada je rat počeo, bio sam u Rusiji. Želio sam da se vratim u Poljsku od starta. Ipak, imao sam ugovor na tri godine, objašnjava Ponitka.

Iskoristio je Ponitka priliku da odgovori Marćinu Gortatu.

– Poslije njegove objave moja porodica je dobila brojne prijetnje. On je Poljak, kao i ja. Mislim da je Marćin to zaboravio. Govorio je o mom nedostatku karaktera. Odigrao sam 126 utakmica za poljsku reprezentaciju. Gdje je bio Marćinov karakter kada je morao da stane uz tim 2011. ili 2013. godine?”, rekao je Mateuš Ponitka, aludirao na Evropska prvenstva u Litvaniji i Sloveniji i loptu prebacio u Gortatovo polje.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: join illuminati
Back to top button