KOŠARKAREGION

Zvezda iščupala pobjedu u Zagrebu

Košarkaši Crvene zvezde u finišu su slomili otpor Cibone (78:74) u 23. kolu napravili veliki korak ka prvom mjestu regularnog dijela ABA lige pred plej of.

Beograđani su bili apsolutni favoriti, ali su se prilično namučili da stignu do trijumfa u “Draženovom domu”. U završnici je do izražaja došao kvalitet Beograđana koji su se ktoz svih 40 minuta mučili sa šutem, a posebno je neraspoložen u tom segmentu bio Nikola Kalinić. Drigi Nikola, Ivanović, odigrao je bitnu ulogu u finišu, baš kao i Luka Mitrović, pa je Zvezda stigla do 19. pobjede, uz dva poraza. Isti broj trijumfa ima i Partizan, uz poraz više i lošiji omjer u međusobnom skoru, tako da su “crveno-bijeli” u ovom momentu na dobrom putu da obezbijede prednost domaćeg terena kroz plej of. Ognjen Dobrić je postigao 14 poena koliko je imao i Kalinić, dva manje dao je Nejt Volters, a 11 je ubacio Ivanović od kojih većinu bitnih u posljednjim minutama meča, baš kao i Luka Mitrović. Kod Cibone su bili raspoloženi Danko Branković i Amar Gegić sa po 17, a jedan manje dao je Toni Nakić.

Dejan Radonjić nije mogao da računa na Branka Lazića, Ostina Holinsa i Majka Cirbesa, ali su igrači koje je imao na raspolaganju bili dovoljni da se dođe do trijumfa.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button