FUDBALREGION

Iliev: Fejenord je tim za LŠ, Sparta je jednom dobila tog “bauka” Rendžers, idemo po titulu

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev smatra da je Fejenord tim za Ligu šampiona i da 8:2 u korist Holanđana u dva meča nije nešto što je zabrinjavajuće ga “crno-bijele”.

– Iskreno smatram da je plasman u osminu finala jednog evropskog takmičenja veliki uspeh, šta god neko pričao i pokušavao posle svega da izvrne činjenice. Kada sam prošlog leta govorio da ćemo doći baš do te faze u Ligi konferencija, govorili su da sam lud, ali sam verovao da možemo, da imamo i tim i trenera koji mogu da iznesu takav izazov i bio sam u pravu. Verujem i da bismo napravili korak više da nismo naleteli na Fejenord, koji ima kvalitet i igrače na nivou Lige šampiona, a u šta ste mogli da se uverite minulog vikenda u holandskom derbiju pomenutog tima sa velikim Ajaksom u Amsterdamu, u kome su tokom većeg dela meča bili opasniji tim, vodili dva puta i zbog individualnih grešaka poklekli pet minuta pre kraja – rekao je Iliev za “Telegraf” i dodao na tu temu:

– No, dobro, već je postala navika da se sve dobro što uradi Partizan umanjuje, a veličaju drugi, uz napomenu da je Sparta koju smo mi savladali dva puta jednom pobedila, a jednom poražena od tog “bauka” Rendžersa, u grupnoj fazi Ligu Evrope. Partizan je posle decenije i po stigao do ove faze u nekom evropskom takmičenju, doneo mnogo i srpskom fudbalu koji će od tih rezultata ubirati plodove i to očito nije ni dobro, niti dovoljno. Možda bi bilo kritika i da smo zaista osvojili Ligu konferencija, ne bi me ni to začudilo.

Iliev smatra da bi sve drugačije bilo, da je u prvom meču igrao Rikardo Gomeš.

– Ne sporim da je Fejenord kvalitetniji tim, videli ste i sami kako igraju i kakve fudbalere poseduju, ali sam uveren da bismo im značajno otežali dvomeč da smo mogli da računamo na Rikarda i u prvoj utakmici i veoma žalim što nije igrao. S njim, kao trenutno najboljim igračem i napadačem i to ne samo u Srbiji, već i na Balkanu smo u revanšu bili daleko konkretniji, ozbiljniji, pametniji na svakom delu terena, mogli i do boljeg rezultata da smo iskoristili neke prilike. Biće sigurno onih koji će reći da jedan fudbaler ne čini tim, ali ću ih podsetiti na minuli derbi Reala i Barselone i izostanak Karima Benzeme u redovima madridskog tima, koji ih je oslabio bar za 50 odsto i kumovao ubedljivom porazu. U toj meri i nama znači Rikardo, što se videlo u revanšu, u Roterdamu – kaže Iliev.

Sada se nastavlja borba za titulu u Superligi Srbije.

– Iskreno verujem da možemo da osvojimo titulu, odnosno da pobedimo sve mečeve do kraja. Ostale su nam još dve važne utakmice do početka plej-ofa, sa TSC i Čukaričkim, a potom i završnica takmičenja u kojoj će svaka utakmica biti finale. Pobeda u Surdulici po onako lošem terenu, protiv Radnika koji do minule utakmice nije primio nijedan gol je izuzetno bitna i sigurno će uliti veliku dozu samopouzdanja celom timu, iako smo u završnici mogli da budemo i kažnjeni. Ipak, gledam i na tu prečku rivala kao na neki pozitivan znak, koji bi mogao da bude “odskočna daska” za događaje koji tek slede.

Trenutno je pauza u klupskom fudbalu.

– Pauza je došla u pravi čas, daće nam preko potrebno vreme da se odmorimo, jer smo za nešto više od mesec dana odigrali čak 11 mečeva, od kojih su dueli u Ligi konferencija bili izuzeztno teški i uzeli su danak i u umoru i u povredama fudbalera. Verujem da ćemo je na pravi način iskoristiti, da će nam se priključiti nekolicina igrača koji nisu bili na raspolaganju da ćemo i biti spremni i motivisani da na pravi način i sa uspehom okončamo misiju na kojoj radimo od prošlog leta. Ponavljam: sve i dalje držimo u svojim rukama, verujem da možemo da ostvarimo sve pobede do kraja sezone – zaključio je Iliev.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: golden mushrooms edible
  2. Povratni ping: 뉴토끼
Back to top button