KOŠARKANBA

Rekord sezone Pokuševskog VIDEO

Košarkaši Bostona pobijedili su prošle noći na gostovanju Oklahomu (132:123), i tako su tom timu nanijeli 10. uzastopni poraz u NBA ligi.

Aleksej Pokuševski ostvario je rekord sezone sa 19 poena, uz šest uhvaćenih lopti i tri asistencije.

On je na terenu proveo 28 minuta, iz igre je šutirao 7/13, za tri 3/8, a sa linije slobodnih bacanja je imao učinak 2/3.

Pokuševskom je ovo 10. put na posljednjih 11 mečeva da ima dvocifren učinak, a započeo ga je 9. februara u porazu od Toronta, kada je imao 18 poena, što mu je do ove večeri bio najbolji učinak u sezoni.

Tre Man je za domaću ekipu postigao 35 poena, uz sedam skokova. On je ušao u istoriju lige, kao prvi ruki sa sedam uzastopno postignutih trojki u prvom poluvremenu.

Šej Gildžes-Aleksander je upisao 31 poen, uz devet asistencija, Darius Bejzli je zabilježio dabl-dabl sa 22 poena i 10 skokova

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Džejson Tejtum sa 36 poena, sedam skokova i šest asistencija, Džejlen Braun je dodao 25 poena, dok je dabl-dabl učinak ostvario Grent Vilijams sa 20 poena i 10 skokova.

Boston se nalazi na četvrtom mjestu Istočne konferencije sa 45 pobjeda i 28 poraza, dok je Oklahoma na pretposljednjem, 14. mjestu Zapadne konferencije sa 20 pobjeda iz 72 utakmice.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Buy Viagra for hot sex
  2. Povratni ping: check my reference
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button