BIHRUKOMET

Rukometaši BiH u trećem šeširu čekaju žrijeb kvalifikacija za EP

Rukometna reprezentacija BiH nalazi se u trećem šeširu pred žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koji će biti održan u Berlinu posljednjeg dana marta.

Osim “zmajeva” koji su ostali bez šanse da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo u ovom pepiru su Litvanija, Letonija, Izrael, Slovačka, Turska, Rumunija, Grčka

U prvom su: Norveška, Francuska, Hrvatska, Slovenija, Mađarska, Portugal, Island, Austrija. Drugi čine: Češka, Poljska, Holandija, Crna Gora, Seeverna Makedonija, Srbija, Švajcarska, Ukrajina, a četvrti: Selekcija RS Kosova, Belgija, Estonija, Farska Ostrva, Finska, Italija, Gruzija, Luksemburg.

U kvalifikacijama će nastupiti 32 reprezentacije koje će se boriti za preostalih 20 mjesta na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, jer su osim domaćina Njemačke, mjesto su već osigurali Španija, Švedska i Danska. Žrijebom će biti određen sastav osam kvalifikacionih grupa sa po četiri tima. Po dva prvoplasirana iz svih grupa, uz četiri najbolje trećeplasirane selekcije, izboriće plasman na Evropsko prvenstvo. Kvalifikacije će se igrati u tri termina, odnosno u oktobru ove, te martu i aprilu naredne godine. Evropsko prvenstvo na programu je od 10. do 28. januara 2024. godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button