KOŠARKAREGION

Trinkijeri: Probudim se usred noći i mislim o toj sezoni sa Partizanom

Italijanski trener Andrea Trinkijeri osvrnuo se na period proveden u Partizanu.

On je crno-bele predvodio od 2018. do 2020. godine, kada je klub doveo nadomak Evrolige, međutim, u tom momentu, krenula je pandemija koronavirusa.

– Ponekad se probudim usred noći i razmišljam o toj sezoni. Napravili smo mnogo dobrih stvari. Igrali smo vrhunsku timsku košarku. Bio sam jako, jako srećan. Pitali su me mnogo puta zašto sam otišao, nikad nisam hteo da pričam o tome – rekao je Trinkijeri za “ATV” i dodao:

– Jedino što ne želim je da štetim Partizanu. Ako bih sada pričao o tome, onda bih štetio klubu. To sada nije aktuelno, nećemo o detaljima. Mislio sam da je bolje da neko gađa mene. Bio sam u Rusiji, Grčkoj, Italiji i Nemačkoj, mnogo godina radim, ali moje iskustvo iz Partizana je najvažnije u karijeri. Bilo je, a i sada je nezaboravno. Žao mi je. Imam neke granice i principe. Ne mogu da zahtevam principe od igrača, ako ih ja nemam. Kada imaš neke principe, do neke granice možeš ići na kompromis, ali ne na sve. Još uvek mi je jako žao.

Tu se ne zaustavlja. Partizan je za njega klub sa posebnom težinom.

– Školu Partizana niko nema, to se vidi svaki dan, na putovanjima, na terenu, na treningu, na sastanku… Meni je sjajno u Partizanu, sa navijačima i igračima. Pričamo uvek o Partizanu i uvek ću biti zaljubljen u Partizan. Grb Partizana mi je istetoviran na srce. To je škola koja je nazaboravna. Najveća snaga kluba su navijača, jer izvuku 30 posto više. Lučić je sinonim za Partizan.

Srećan je kada vidi Željka Obradovića na klupi crno-belih.

– Sada imaju najboleg trenera na svetu, daleko najboljeg. To će biti sve okej. Za svaki proces je potrebno vreme. Ja sam došao u najgorem trenutku. Sećam se, prvu utakmicu igrali smo protiv Mege, sedam dana ranije izgubili su ubedljivo od Zadra kod kuće. Svaki dan smo hteli dodati nešto novo, hteli smo biti bolji. Voleo bih da svi igrači Partizana koji su bili sa mnom budu poštovani da su sve dali za klub, jer je ona ekipa igrala sa srcem svaki dan za svoje navijače – istakao je Trinkijeri.

Trinkijeri trenutno trenira minhenski Bajern.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button