BIHRUKOMET

Izviđač na krilima Kosa u finišu slomio otpor dobrog Gradačca

Punih 50 minuta rukometaši Gradačca bili su podjednak, možda i za nijansu bolji rival od Izviđača, ali je aktuelni šampion ipak uspio da slomi njihov otpor i upiše pobjedu (36:32) u 19. kolu Premijer lige.

U vrlo zanimljivom meču “skauti” su počeli da prave razliku u trenutku kada su zaigrali dublje u odbrani i brže u napadu. U prelomnim momentima dobar na golu bio je Haris Suljević, a konce igre u napadu preuzeo je Miloš Kos, pa je Izviđač pobjegao na tri razlike i više nije ispuštao prednost.

Ipak, stigao ih je i umor što je rezultovalo povećanim brojem tehničkih grešaka. Prednjačio je u tom segmentu najbolji strijelca Luka Karanovića, koji je poslije sedam golova u prvih 30 minuta u nastavku postigao samo jedan.

Ovo je deseta pobjeda Izviđača kojom je ostao u igri za prve tri pozivcije, dok je Gradačac doživio 11. poraz i ostao na 13 bodova, te će se do kraja boriti za opstanak.

Kos je meč završio sa osam golova, a Suljević je zaustavio 14 lopti, dok su osim Karanovića, efikasni u redovima Gradačca bili Goran Šarenac i Fatmir Sarajlić sa po pet golova. Odličan je na golu bio Dražen Stojanović sa 11 odbrana, ali to nije bilo dovoljno za iznenađenje.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button