KOŠARKAREGION

Kondić pred balon u Širokom: Idemo da pobijedimo i ostanemo prvi na tabeli!

Riješeni da sačuvaju prvo mjesto na tabeli košarkaši Borca danas će od 15 časova igrati prvu utakmicu na posljednjem četvrtom balon turniru Druge ABA lige.

Banjalučani su lideri karavana sa devet pobjeda i jednim porazom te slove kao favorit za osvajanje titule i plasman u viši rang. Danas će odmjeriti snage sa Sutjeskom koja je prije dva dana raskinula saradnju sa trenerom Velimirom Gašićem kojeg će zamijeniti Darko Vujačić, a uz to se bori za mjesto u plej-ofu. Sa dvije pobjede Borac će definitivno obezbijediti prvo mjesto na tabeli pred početak doigravanja mada bi za to mogao da bude dovoljan i samo trijumf protiv MZT-a.

– Idemo da igramo, pobijedimo i ostanemo prvi na tabeli. To lako zvuči kada se priča o tome, ali je jasno da ćemo morati uložiti mnogo truda da ostvarimo ono što smo zacrtali te stignemo do pobjeda kao što je to do sada bio slučaj. Recept je jednostavan i moramo biti čvrsti u odbrani kao što smo do sada bili te brzi u agresivni u napadu. Sve nas zajedno raduje podatak da smo u kompletnom sastavu prvi put nakon četiri mjeseca – rekao je Kondić.

Najveći problem Banjalučanima biće malo vremena za odmor. Drugu utakmicu igraće u petak protiv MZT-a (15), dok će u nedjelju odmjeriti snage sa Vojvodinom (12).

– Čekaju nas tri jake utakmice, ovaj put imaćemo najmanje vremena za oporavak s obzirom da imamo samo dan odmora između utakmica. Sve utakmice su bitne. Sutjeska je promijenila trenera pred ovaj balon pa možemo očekivati reakciju igrača. MZT pretenduje na prvo mjesto kao i mi tako da nema potrebe pričati o njegovoj snazi dok se Vojvodina bori za osmu poziciju i sigurno se neće uanprijed predati – istkakao je Kondić.

Tokom posljednjih utakmica vidljiv je blagi pad forme ekipe Borca, ali bek banjalučkog tima zna da će biti najbolji kada to bude najpotrebnije.

– Čini mi se da je forma tako tempirana da budemo najbolji kada to bude najpotrebnije. Sigurna sam da ćemo biti najspremniji kada to bude najpotrebnije – rekao je Kondić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: webpage
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button