BORILAČKI SPORTOVI

Pantićeva prilika života, potpisao za jednu od najboljih organizacija svijeta

Najbolji kik bokser Balkana Čedo Pantić potpisao je ugovor sa holandskom organizacijom WFL, koja okuplja sve najtalentovanije kikboksere i predstavlja prekretnicu za borce koji potom ulaze u “krem de la krem” ovog sporta, organizaciju “Glory”.

Iza WFL-a stoji osnivač i još uvijek aktivan borac Melvin Menhof, koji je bacio oko na Pantića tokom njegovog boravka kod trenera Saida el Badauija. Odušveljeni Pantićevim kvalitetom, Holanđani su mu ponudili ugovor do kraja godine koji je popularni TDI prihvatio i već 3. aprila očekuje ga prvi meč na reviji gdje će mu rival biti domaći borac Majk Frenken. Član KBS Hektor iz Laktaša ubijeđen je u svoj put ka svjetskom vrhu.

– Velika mi je čast što sam potpisao ugovor za ovom organizacijom i što od ljudi poput Menhofa i trenera Saida čujem takve pohvale. Predao sam se ovom sportu, ne želim da trošim riječi, sve ću pokazati u ringu. Meč protiv Frenkena je sunaslovna borba večeri na reviji u Utrehtu. Na meni je da dokažem kvalitet i potvrdim da sam bolji. Motivisan sam jer se radi o pulenu Niki Holkena poznatog “Glory” šampiona. Vrijeme je da preuzmem vrh – poručio je Pantić.

Prvi meč Pantić će imati u Utrehtu, a o njegovim vrlinama pohvalno je govorio i Menhof.

– Upoznao sam ga tamo i radili smo zajedničke sparinge. Pomogao mi je da se vratim u prepoznatljivu formu. Uočio sam da ima izvanrednu brzinu. Predložio sam Čedi da se priključi WFL rosteru, jer sam smatramo da je veliko pojačanje za nas. Na moju veliku radost pristao je, poznavajući renome naše organizacije koja godinama trasira put boraca ka Glory-u. Ne sumnjam u Čedin uspjeh, ne samo u WFL-u nego uopšte u karijeri. On teži ka tome da bude najbolji – rekao je Menhof.

WFL je koncipiran kao liga gdje borci tokom godine skupljanju bodove, a četvorica najuspješnijih na kraju se bore za pojas i vrijednu novčanu nagradu.

– Mišljenja sam da će mu odgovarati format takmičenja naše organizacije te da će kroz mečeve na narednim događajima dokazati kvalitet i doći među četiri najbolja borca u turniru, kao i do mogućnosti da osvoji glavnu nagradu. Čedo je zasigurno “nova velika stvar” i meni je čast da nastavim tradiciju saradnje sa njegovim timom. Tu tradiciju smo započeli 2015. godine sa jednim sjajnim događajem – dodao je Menhof.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button