FUDBALREGION

Pokrenut postupak protiv Stanojevića

Protiv Aleksandra Stanojevića, trenera Partizana, pokrenut je postupak zbog komentarisanja suđenja na konferenciji za štampu pred meč sa Radnikom.

Sporna je i izjava o “večitom” rivalu čime je prekršio Član 87 Disciplinskog pravilnika.

Članovi komisije, najvjerovatnije, već u toku ove nedjelje zatražiće od Stanojevića da se izjasni po ovom pitanju.

Kazna za stratega Partizana je neminovna, a pored opomene i novčane zaprećena je i zabrana vršenja bilo koje funkcije u fudbalu od tri do šest meseci.

– Niko ne spominje čist penal nad Jovićem koji se desio. I prvi put uvek gledamo pozitivno na srpski fudbal. Ovo sam prvi put sada doživeo, jedno tendeciozno suđenje. Ne znam zašto se Sudijska komsija nije oglasila. Kada je Zvezda tražila, oglasili su se, i na kraju se ispostavilo da je bio čist penal u Subotici. I sad vi onda pričate o padu. Mi smo od 10 odigrali sedam utakmica fenomenalno. Pravi se takav nenormalan pritisak od strane Zvezde i niko se ne oglašava niti analizira. Imali bismo dva boda prednosti, ali sada dovodiš u situaciju da praviš prednost Zvezdi da bude domaćin. Iako mi moramo da pobedimo i ostale utakmice. Praviš neviđenu prednost da Zvezda ima prednost domaćeg terena. Nadam se da će Sudijska posle svih ovih stvari da se oglasi kao u Hrvatskoj. Da objasne celu situaciju u celom kolu. Ili ćemo morati mi svaki meč kad se nešto desi da pravimo haos – rekao je između ostalog Aleksandar Stanojević na burnoj konferenciji pred Radnik.

Realno je da Stanojević poslije svega izrečenog bude novčano kažnjen, to ne bi bio prvi slučaj u srpskom fudbalu – i ranije su treneri sankcionisani zbog sličnih izjava.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button