FUDBAL

Stojković otkrio šta mu je uspjelo za razliku od prethodnika

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi i kapiten Dušan Tadić obratili su se medijima pred meč sa Mađarskom u Budimpešti.

“Orlovi” će u okviru priprema za Mundijal, u četvrtak od 19.30 gostovati komšijama, dok će 29. snage odmeriti sa Danskom u Kopenhagenu.

– Imam puno poverenje u svakog igrača. Ko god bude igrao, znam da zaslužuje i da neće biti nikakvih grešaka što se sastava tiče. Tačno je da rezultat ne predstavlja pritisak za nas, ali u svakom slučaju utakmica je važna. Priprema se odvija u ozbiljnom tonu, jer drugačije ne može. Tim Mađarske zaslužuje respekt. Sa te strane, pristupamo pripremama najozbiljnije i tako se i spremamo. Juče u toku dana, sinoć, imali smo video analizu ekipe Mađarske jer sam želeo da moji igrači na najbolji mogući način pripreme sebe za ono što ih očekuje sutra u Budimpešti – rekao je Stojković.

Piksi je kao igrač bio dio reprezentacije, kada je Jugoslavija eliminisala Mađarsku u baražu za Mundijal 1998. godine u Francuskoj.

– Sećam se tih utakmica. To je bio plej-of za odlazak na SP u Francuskoj 1997. Tadić se verovatno ne seća, pošto je imao devet godina. Spremali smo željno, okečivali da odemo na Svetsko prvenstvo. Shvatili smo ih preozbiljno. To je bilo pre 25 godina. Sećam se svih detalja na utakmici. Srbija tj. Jugoslavija je imala odlične igrače i zasluženo je otišla na Svetsko prvenstvo – naglasio je.

Pored Vlahovića, najvjerovatnije u sastavu neće biti ni Nikole Milenkovića.

– Svaki tim ima svoje probleme, nismo nikakav izutetak. Vlahovića neće biti u sastavu zbog povrede. Mogu da vam kažem i da je Milenković blizu da bude van tima, pošto oseća lakšu povredu, grč u zadnjoj loži. Bilo bi glupo i rizično da igra. Naravno, putuje sa ekipom u Budimpeštu – rekao je.

Mađarske novinare je zanimalo kako je Stojković od Srbije napravio dobru i jaku reprezentaciju.

– Srbija igra po modernim principima. Srbija je maksimalno koncentrisana. Ključ svega je to što smo za kratko vreme uspeli da promenimo mentalitet, u smislu da igrači veruju u ono što rade. Veruju u instrukcije i u ono što se traži od njih. Uspeli smo. Kako smo uspeli za tako kratko vreme, ljudi će pričati o tome i tražiti razloge. Na istom smo putu, imamo iste ciljeve. Duboko verujem u igrače, njihove kvalitete, fudbalske i ljudske. Oni veruju i meni. Taj spoj je dobitna kombinacija. Uspeh promene mentaliteta je jedan od najvažnijih segemanata – istakao je Stojković. (B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button