EVROPAKOŠARKA

Zvezdina borba za Top 8 – tri gostovanja i Efes

Košarkaši Crvene zvezde pokušaće u posljednje četiri utakmice Evrolige da se domognu Top 8 faze.

Eliminacijom ruskih klubova iz elite, otvorila se šansa mnogim timovima, među njima, i aktuelnom srpskom i ABA šampionu.

Plasman među najboljih osam već su ranije osigurali Barselona, Real Madrid, Olimpijakos i Armani.

Efes je jako blizu da to isto učini, što znači da će se za preostala tri mjesta boriti sedam ekipa.

Zvezda je trenutno na granici plej-of zone, pošto ima isti skor kao i Monako, 11-13.

Bajern i Makabi imaju trijumf više, međutim, njemački tim iako najbolje trenutno stoji na tabeli, ima utakmicu manje da odigra do kraja.

Između ostalog, dočekaće Crvenu zvezdu 31. marta i to bi vrlo vjerovatno mogao da bude presudan duel, kako za njih, tako i za crveno-bele, koji će prije toga gostovati Albi u Berlinu, a poslije Žalgirisu u Kaunasu.

Takođe, Zvezdu očekuje meč sa Efesom 8. aprila u Beogradu, u okviru posljednjeg kola, a čini se da bi izabranici Dejana Radonjića mogli da budu zadovoljni kada bi im za plasman dalje bila potrebna pobjeda upravo u tom meču.

Čini se da je u najboljoj situaciji ekipa Monaka, koja će tri od četiri utakmice igrati na svom terenu (Olimpijakos, Baskonija, Alba), a gostovaće samo Armaniju.

Od svih timova, u ovom trenutku, najmanje šanse za plasman u Top 8 fazu imaju Fenerbahče i Baskonija, koji su u zaostatku na tabeli i do kraja im preostaje da odigraju po tri utakmice.

Alba sa druge strane, iako ispod njih na tabeli, ima četiri utakmice do kraja da odigra – prvo protiv Zvezde, a onda i sa Fenerom, Efesom i Monakom na strani.

Zaključak je da Zvezda i dalje zavisi samo od sebe, a prvi naredni izazov joj je gostovanje u Berlinu, Albi, u petak od 20.00.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button