KOŠARKANBA

Meloun ostaje u Denveru

Trener Denvera Majkl Meloun produžiće saradnju sa timom iz Kolorada, prenosi Adrijan Vojnarovski.

Njegov trenutni ugovor traje još nešto više od godinu dana, odnosno ističe po okončanju sezone 2022/23. Stoga su se čelnici Nagetsa odlučili da reaguju i iskusnom treneru ponude novi, višegodišnji ugovor, koji je Meloun, prema navodima ESPN-a, prihvatio i potpisao.

Meloun je već sedam godina u Denveru, prијe kog je dvije sezone trenirao Sakramento Kingse. Sa Denverom je tri puta u nizu igrao plej-of, a 2020. je stigao i do finala Zapadne konferencije kada je njegov tim poražen protiv Lejkersa.

Trenutno je sa 309 pobjeda treći najuspješniji trener u istoriji Nagetsa, iza Daga Moa i Džordža Karla. Trenutno su na 43-30 što je dovoljno za šesto mjesto Zapada. Veliki uspjeh kada se u obzir uzme činjenica da tri najveće zvezde ekipe u vidu Nikole Jokića, Džamala Mareja i Majkla Portera juniora nisu odigrali niti jedan meč zajedno ove sezone.

Meloun je jedini trener koji je dva puta slavio u plej-of seriji u kojoj je prethodno imao zaostatak 3:1 (oba takva trijumfa ostvarena u “mjehuru” 2020. godine). Tokom karijere odnos pobjeda i poraza mu je 53 odso (348-304).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button