FUDBALREGION

Srbija počinje pripreme za Mundijal: Piksi brusi tim od Mađarske

Fudbaleri Srbije gostuju u četvrtak od 19.30 selekciji Mađarske, u prijateljskoj utakmici.

Ovim mečom u Budimpešti i zvanično će početi pripreme naše selekcije za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje se na jesen održava u Kataru.

Selektor Dragan Stojković Piksi poslije dugo vremena ima šansu da u meču bez rezultatskog imperativa dodatno uigra svoj tim, ali možda i isproba nešto novo, posebno zbog izostanka nekoliko prvotimaca.

Zbog povreda neće biti Dušana Vlahovića, Nikole Milenkovića i Predraga Rajkovića, a zbog koronavirusa Uroša Spajića, pa će to biti prilika za igrače iz drugo plana da se nametnu selektoru.

– Nisam razmišljao da pozovem nove igrače. Svaki tim ima probleme, tu smo da ih rešavamo. Videćemo kakav će biti sastav, svako može da očekuje da će igrati. Početni tim zavisiće i od kondicije i mnogo drugih stvari. Imamo puno poverenje u svakog reprezentativca, ko god bude igrao znam da zaslužuje i neću pogrešiti koji god sastav da izvedem – rekao je Stojković pred Budimpeštu.

Meč je bez rezultatskog značaja, u jeku naporne klupske sezone, ali Piksi najavljuje maksimalan pristup tima.

– Svaka utakmica je važna, pripremali smo se najozbiljnije, drugačije i nismo mogli. Uradili smo i video analizu Mađara, želeo sam da se tim na najbolji način pripremi za meč. Razlika između prijateljskih i kvalifikacionih utakmica je u tome što poraz na proveri ništa ne znači, a da nismo pobedili u Lisabonu sad bismo čekali neku drugu utakmicu i drhtali od nervoze – kaže selektor.

Da su i prijateljske utakmice bitne, istakao je i kapiten Dušan Tadić.

– Ako hoćemo da budemo ozbiljni takmičari, pobednici, želiš svaki trening, utakmicu, nebitno da li ima najveći značaj ili je prijateljskog karaktera, želiš da pobediš. Pripremamo se u najboljem mogućem smeru – rekao je plejmejker srpskog tima.

Srbija četiri dana poslije Mađarske gostuje selekciji Danske, takođe u prijateljskom susretu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button