BIHFUDBAL

U BiH niče 12 hibridnih terena; Zeljković: Istorijski korak

Fudbalski savez BiH raspisao je tender za izgradnju 12 hibridnih terena, a prema ocjeni čelnih ljudi saveza, to je veoma važan korak za snažniji razvoj fudbala u BiH.

Predsjednik FS BiH Vico Zeljković izjavio je da se radi o istorijskom koraku, na koji se dugo čekalo.

– Stavljanjem u funkciju ovih terena biće povećan kvalitet ligaških takmičenja, reprezentacija će imati bolje uslove za rad i pripreme, a što je najvažnije, mladi igrači veću šansu za napredovanje. I pored složenih i teških uslova, uz uložen veliki trud i napor, konačno smo došli u priliku da raspišemo ovaj tender. Smatramo to našom velikom pobjedom u interesu fudbala. Ovaj projekat je od kapitalne važnosti i jedinstven u ovom dijelu Evrope – rekao je Zeljković.

Stadion FK Velež “Rođeni” biće jedan od stadiona koji će u prvoj fazi dobiti hibridni teren, a odlučeno je da će trava biti postavljena i na Gradskom stadionu u Banjaluci, Stadionu Zrinjskog u Mostaru, te “Tušnju” u Tuzli. Kada je riječ o hibridnim terenima, u pitanju je posljednja generacija podloga koja se na veliku scenu “probila” na Evropskom prvenstvu 2016. godine. Tada se pokazala se kao sjajno rješenje, i od tada je koristi sve veći broj klubova širom Evrope, a najviše Englezi. Većina premijerliaških terena su hibridne podloge (kombinacija prirodne i vještačke trave), kvalitet je vrhunski, pa često djeluje zelenije i od najzelenije trave.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button