BIHRUKOMET

Draganić: Titula zabranjena riječ, ima još mnogo do kraja

Rukometaš Borca Vlado Draganić tvrdi da “crveno-plavi” i dalje ne razmišljaju o tituli, iako nižu pobjede i suvereno koračaju ka peharu.

Još jednu recku na putu do ispijanja šampionskog šampanjca Banjalučani su napravili protiv sarajevske Bosne (34:25).

Bila je to 14. pobjeda učenika Mirka Mikića koji sada imaju šest bodova viška u odnosu na prvog pratioca Slobodu koja ima i meč više. Iako sve “miriše” na novi trofej, niko u Gospodskoj ulici ne želi da se zaleće. Sam Mikić je u više navrata isticao da je titula zabranjena riječ, a sa trenerom se slažu i igrači.

– Isto i mi govorimo. Titula se i dalje ne spominje u svlačionici. Ima još dosta do kraja sezone. Pred nama je 11 utakmica. Svašta može da se dogodi. Zato smo fokusirani jedino na sljedeći meč – oprezan je Draganić.

Prema njegovim riječima, upravo je posljednji duel razlog zašto su u Borcu oprezni. Banjalučani su na papiru bili veliki favoriti, međutim, Sarajlije su dugo održavale korak i bile u igri. Tek sredinom drugog dijela slomljen je njihov otpor.

– Utakmica je bila teža nego li to rezultat govori. Bosna u “Borik” nije došla sa bijelom zastavom. Rival je tražio svoju šansu. Riječ je o ekipi koja je puno kvalitetnija u odnosu na onu jesenju. Pojačala se, igra i bolje i ljepše. Vidjelo se to posebno u prvom poluvremenu. Mi smo tek u drugom dijelu uspjeli da nametnemo svoju igru i od tada je sve bilo lakše – dodao je Draganić.

Ono što je “crveno-plavima” takođe otežalo posao su povrede. Amar Gračić i Nemanja Milovac su odranije van stroja, u međuvremenu se povrijedio i Božo Tepić, a loša vijest je stigla i nakon dodatnih pregleda Marka Lukića, koji je izgubljen na duži period.

– Psihički nije bilo lako da igramo zbog silnih povreda. Gračić i Milovac su se ranije povrijedili, Tepić na meču drugog dana, a vijest da smo izgubili i Lukića nije nimalo ugodna – dodao je Nevesinjac.

Ono čime Draganić može da bude zadovoljan je lični učinak. Sa 12 golova bio je najefikasniji akter bitke protiv “studenata”.

– Lijepo je kad postigneš mnogo golova. Pa ipak, to je sve zasluga ekipe. Na terenu se borimo zajedno, ovog puta se meni otvorilo, drugi put će nekom drugom – zaključio je Draganić.

Banjalučani već sutra gostuju Iskri u Bugojnu koja se bori za opstanak, pa ih sigurno očekuje još jedna teška utakmica.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button