FUDBAL

SALAH ILI MANE U Katar ipak može samo jedan VIDEO, FOTO

Borba za Katar se vodi i u ostatku svijeta, a baraž je na programu i u Africi.

Pet parova će igrati po dvije utakmice, a pobjednici će se plasirati na Svjetsko prvenstvo. Prvi mečevi na programu su u petak, dok su revanši u utorak.

Gledaćemo, između ostalih, direktan duel saigrača iz Liverpula Mohameda Salaha i Sadija Manea. Prije samo mjesec i po vodili su međusobnu bitku za šampiona Afrike, a kao pobjednik u Jaundeu je izašao Mane.

Selektor Egipta Karlos Keiroš je uvjeren da će navijači na stadionu u Kairu odigrati ključnu ulogu u prvom meču.

– Ovo finale će trajati pet dana. Imamo dobru šansu da se kvalifikujemo na SP i želim da uživamo u trenutku. Cilj neće biti uživanje u fudbalu, moraćemo da izdržimo veliki pritisak. Naši navijači će biti 12. igrač i odigraće veliku ulogu ako pobijedimo – rekao je Keiroš.

Selektor Senegala Aliju Sise insistira na pametnom fudbalu u Egiptu.

– Stigli smo ranije što pokazuje koliko smo koncentrisani i spremni. Prošlo je mjesec dana od finala KAN što je bilo dovoljno vremena da popravimo neke aspekte. Moramo da igramo pametno i izbjegnemo greške kako bismo izborili pozitivan rezultat koji će nam pomoći u revanšu – rekao je Sise.

U drugom “derbiju” baraža trostruki afrički šampion Nigerija gostuje velikom rivalu Gani.

“Crne zvezde” su podbacile na Kupu afričkih nacija eliminacijom već u grupnoj fazi, zbog čega su otpustile srpskog selektora Milovana Rajevca.

Osim toga, Gana je bez suspendovanog napadača Andrea Ajua.

Međutim, ni Nigerijci nisu u blistavoj formi, ne mogu da računaju na prvog golmana Maduka Okojea i ključnog vezistu Vilfreda Ndidija, a neće im biti lako ni pred punim stadinom Baba Jara u Kumasiju.

Alžir je “ranjeni lav” nakon razočaravajućeg nastupa na KAN, pa nema sumnje da će biti izuzetno naoštrenji u dvomeču sa Kamerunom.

“Neukrotivi lavovi” su zvanično treći tim “crnog kontinenta”, ali vjerovatno su i sami svjesni da nisu baš na nivou trećeg tima “crnog kontinenta”.

Osim toga, u međuvremenu ih je napustio selektor Toni Konseisao, a legenda Rigobert Song nije imao previše vremena za pripremu.

Ipak, Alžir nikad nije pobijedio Kamerun u međusobnim susretima (0-3-4).

Mali je na KAN savladao Tunis minimalnim rezultatom, u sijenci skandaloznog suđenja, pa će svakako sa dosta samopouzdanja ući u ovaj dvomeč.

Međutim, “Orlovi Kartagine” su nebrojeno puta pokazali da se sjajno nose sa pritiskom ovakvih utakmica, a to iskustvo bi moglo da bude ključno u dvomeču.

Maroko je još jedan afrički “velikan” koji u baraž ulazi potresen lošim rezultatom na Kupu nacija.

“Lavovi sa Atlasa” su već ranjivi, a dodatno su ih potresli sukobi selektora Vahida Halilhodžića sa najvećim zvijezdama Hakimom Zijehom i Nusairom Mazurijem.

Savez je podržao selektora, pa ih čeka žestok udar ukoliko ne nadigraju Kongo u ovom dvomeču.

A u petak ih u Kinšasi sigurno čeka 80.000 domaćih navijača.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button