BIHKOŠARKA

SPREMAJU REVANŠ OLIMPU Košarkaši Dervente hoće sa prvog mjesta u mini ligu

Košarkaši Dervente osigurali su nastup u mini ligi za popunu Prve lige Republike Srpske, ali imaju veliku želju da ovaj dio takmičenja završe na prvom mjestu.

Priliku da to ostvare imaće u subotu na svom terenu protiv najvećeg rivala Olimpa iz Šekovića (subota, 19) koji ima pobjedu više. Dervenćanima je potrebna pobjeda sa pet ili više poena razlike da bi preuzeli prvo mjesto na tabeli Druge lige RS, grupa centar i tako dočekali drugi dio takmičenja.

– Želimo da sa prvog mjesta uđemo u mini ligu i nakon 11 godina vratimo se u Prvu ligu Srpske. Zadovoljni smo postignutim rezultatima do sada, ali ne želimo da stanemo na tome i cilj nam je da kao šampioni uđemo u viši rang – rekao je kapiten Dervente Nikola Nedinić čija je ekipa na skoru 13-2.

Jedan od ta dva poraza doživljen je na gostovanju u Šekovićima (94:90) kojima sada najavljuju sportski revanš. Ulaz za ovu utakmicu je besplatan, pa očekuju dda će imati dobru podršku sa tribina.

– Malo je nedostajalo da pobijedimo tada, ali su nam isključena tri glavana igrača tako da više o časnog poraza nismo mogli. Vjerujem da ćemo se sada revanširati za poraz i preuzeti prvo mjesto na tabeli – rekao je Nedinić. 

Ponosan je na rad u klubu koji okuplja oko 80 momaka, a posebo što članovi mlađih kategorija već igraju za seniorski sastav. – Pored takmičarskih zadataka cilj nam je da što više djece sa područja naše opštine i okolnih mjesta uključimo u treninge, da prođu sve starosne kategorije i postanu nosioci igre najjačeg sastava. Za sada to djeluje dosta dobro i vjerujem da ćemo u narednom periodu napraviti još koraka naprijed – dodao je Nedinić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 666클래스
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button