KOŠARKA

Volters poručuje “Moramo da budemo fokusirani i spremni” VIDEO

Nejt Volters je u aktuelnoj sezoni drugi najbolji strijelac u Crvenoj zvezdi, dobio je ulogu glavnog organizatora igre i pokretača u napadu.

Američki plejmejker je za sajt Evrolige govorio o aktuelnoj sezoni i planovima za plej-of.

Volters je u Crvenoj zvezdi bio prije četiri godine. U sezoni 2016/17. je igrao u ekipi koja je probala da se domogne drugog plej-ofa u Evroligi. Taj plej-of crveno bijeli i dalje čekaju, a ove godine imaju priliku da do njega i stignu.

– Poslije četiri godine sam se vratio i mnogo je istih saigrača, isti je trener, mnogo je istih ljudi u upravi i zapravo se malo toga promijenilo. Dopada mi se grad, navijači su takođe sjajni i drago mi je da sam se vratio – rekao je.

Nejt je između dva mandata u Zvezdi igrao za Jutu Džez, Šalon, Žalgiris, Makabi i Uniks, a baš je u Tel Avivu imao možda i partiju karijere.

– Sigurno je da imaš veći motiv kada igraš protiv nekadašnjih saigrača, kada ih poznaješ. U ljudskoj je prirodi da budeš motivisaniji tada tako da je bila zabavna utakmica i mnogo mi se dopalo. Zabavno je kada se vratiš, sretneš poznata lica i izvuleš veliku pobjedu – kaže Volters.

Na kraju Nejt je pričao i o tome što konačno ima sezonu bez povreda i propuštenih utakmica, ali je govorio i o šansama da se Zvezda domogne plej-ofa.

– Prethodnih godina sam propustio mnogo utakmica, ovoga puta sam uspio da ostanem zdrav, dobro se osjećam i ne propuštam utakmice. To što igram stalno je mislim veliki dio mog uspjeha ove godine. Imamo sada seriju utakmica i imamo težak raspored. Moramo da budemo fokusirani i spremni i da idemo meč po meč. Nemamo više prostora za greške, imali smo nekoliko tesnih poraza, nekoliko je bilo mečeva gdje smo osjećali da smo mogli da dobijemo. Sada mislim da imamo prilično dobar ritam. Bilo je dobro i nadam se da možemo da završimo jako – dodao je Volters.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button