EVROPSKE LIGEFUDBAL

Bejl: Svi znamo ko je pravi parazit

U svjetlu pisanja španske Marke, fudbaler Real Madrida i reprezentacije Velsa Garet Bejl ističe da se nada da će se novinarski standardi bolje primjenjivati u budućnosti jer neodgovorna pisanja nanose veliku štetu pojedincima.

Prije reprezentativne pauze, španski list je Velšanina nazvao parazitom, da bi ga dan kasnije nahvalio, pošto je Bejl dao dva gola za Vels u duelu sa Austrijom u baražu za plasman na Mundijal.

– U vrijeme kada ljudi oduzimaju sebi živote zbog nemilosrdnosti medija, želim da znam ko poziva na odgovornost novinare i medije koji tako pišu. Srećom, otkad sam u javnosti, razvio sam sposobnost da me ne pogađa sve što se piše o meni. Ipak, to ne znači da tekstovi kao što je taj ne čine štetu na ličnom ili profesionalnom nivou onima koji su mete takvog zlonamernog pisanja – smatra Bejl i dodaje:

– Mediji od sportista očekuju nadljudske sposobnosti. Kada smo uspješni, koriste priliku da nas veličaju. Međutim, kada nam ne ide, mediji postiču bijes i nezadovoljstvo kod navijača, umjesto da pokažu saosjećanje. Svakodnevni pritisak na sportiste je ogroman i negativna medijska pažnja može čovjeka da gurne preko ivice.

Bejl se nada da će se standardi u novinarstvu bolje primjenjivati kada „naša djeca“ budu dovoljno stara da čitaju vijesti.

– Zato želim da iskoristim mogućnost da podstaknem promjenu. Svi znamo ko je pravi parazit – zaključuje Bejl.

Velšanin, koji u julu puni 33 godine, u Real Madridu je od 2013. godine, uz pozajmicu Totenhemu prošle sezone, ali ove sezone skoro uopšte ne igra.

Za nacionalni tim je odigrao 101 utakmicu i postigao 38 golova, a u finalu baraža za plasman na Mundijal Vels čeka boljeg iz duela Škotska – Ukrajina.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button