KOŠARKAREGION

Jokić: Daleko je Evrobasket, ne razmišljam o reprezentaciji sada

Nikola Jokić je u intervjuu za “Glas Amerike” pričao o trenutnom stanju u Denver Nagetsima, potencijalnoj MVP nagradi, ali i o nastupu za reprezentaciju Srbije.

Denver je ove sezone bio znatno oslabljen neigranjem Džamala Mareja i Majkla Portera, koji bi uskoro trebalo da se vrate na teren.

– Neke utakmice koje je trebalo da pobedimo smo izgubili, neke koje je trebalo da izgubimo smo pobedili, tako da smo negde, da kažem, gde nam je mesto, ali treba da budemo srećni i zadovoljni, pogotovo što nemamo neke glavne igrače, što su nam se povredili glavni igrači. Ne samo Džamal (Mari) i Majkl Porter i Pi Džej (Dožer), koga smo kasnije trejdovali, čak i Vlatko se povredio, koga smo koristili jedno vreme, i on se povredio, tako da zadovoljni smo gde smo – rekao je Jokić.

Jokić je u najužem izboru za MVP nagradu, koju je osvojio prošle godine.

– Ne pratim (te priče). To se samo dešava, nuspojava onoga što se događa na parketu. Meni je drago što se nisam opustio, što sam i dalje u dobroj formi. Sada, da li je to 27 ili 24 poena po utakmici, sve to može da se promeni. Drago mi je što se osećam dobro i što svoju ekipu vodim na najbolji mogući način, što se osećam dobro.”

Reprezentaciju Srbije kasnije ove godine očekuje Evropsko prvenstvo, a još uvijek se ne zna da li će Jokić na njemu nastupiti.

– Daleko je Evrobasket. Ne razmišljam o tim stvarima uopšte, o reprezentaciji sada. Pokušavam da se fokusiram na ono što je aktuelno sada. Kada dođe vreme za reprezentaciju – razmišljaću o tome – istakao je Jokić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button