EVROPSKE LIGEFUDBAL

Laporta: Barselona neće gubiti glavu

Đoan Laporta, predsjednik Barselone, poručio je da klub nema namjeru da sebe dovodi u rizik plaćanjem previsokih transfera.

On je u opširnom intervjuu za Mundo Deportivo dao odgovore i na pitanja o eventualnim pojačanjima u vidu Erlinga Halanda i Kilijana Mbapea.

Kada je riječ o Halandu, bio je vrlo jasan.

– Neću da pričam o specifičnim igračima, ali mogu da vam kažem da nećemo ići ni sa jednom operacijom bi nas stavila u rizik. To sam počeo da slijedim otkako sam opet postao predsjednik, dešavalo nam se nešto slično u raznim situacijama i nastavićemo sa tim kriterijumom i filozifijom, čak i ako budemo finansijski zdraviji. Dakle, može da se priča o igračima i velikim novčanim operacijama, ali u kojima Barselona neće gubiti sopstvenu glavu. Naši partneri su mirni jer nećemo gubiti glavu za operacijama te megnitude. Većina igrača želi da dođe u Barsu, vole klub, tim, filozofiju, naš način rada, razumijevanje fudbala. I to je sve dobro, vidimo to na dnevnoj bazi. Moraće da se prilagode nivou plata Barselone i ekonomskoj strukturi koja pomaže funkcionisanje i ravnotežu u klubu – kaže Laporta.

Na pitanje, da li je poslije pobjede u El Klasiku od 4:0 povezivati Mbapea i Barselonu morbidno, rekao je:

– To je sve dio šou biznisa u fudbalu, nemam ništa novo da kažem o tome.

Potom je na pitanje da li je istina da je Barselona krenula po Mbapea, rekao da je to dio standardnih transfer priča.

– Ovde je svako slobodan da kaže šta želi, znamo da je to dio fudbala, da su veliki zainteresovani za sjajne igrače. Ipak, neću sebi dozvoliti da uđem u priču o igračima, jer tako jedino mogu da narušim interese našeg kluba. Ako pričamo o igraču, a imamo namjeru da ga dovedemo, samo bismo mu povećali cijenu. Niti o ovom niti o bilo kom drugom igraču ne želim da pričam, jer će to narušiti naš interes. Tehnički sektetarijat i sportski sektor rade na poboljšanju našeg tima, koji je sve bolji i sve smo zadovoljniji. Tim nam je iznad svega, tim koji je pojačan u svim linijama. Nikada nismo bili od onih koji su tražili igrače koji misle da su veći od tima – zaključio je Laporta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 호두코믹스
  2. Povratni ping: 티비위키
  3. Povratni ping: Get More
Back to top button