FUDBAL

Makedonac o čudu: Nije ovo bog zna šta, možemo svakog da pobijedimo

Fudbaler Sjeverne Makedonije Arijan Ademi nada se da će njegova reprezentacija obezbijediti plasman na Svjetsko prvenstvo.

Makedonci su u četvrtak priredili iznenađenje u polufinalu baraza, eliminisavši Italiju u Palermu (1:0), golom u nadoknadi.

– Vidite, znam da ćete pomisliti da sad tu nešto pričam što možda kod nekih izazove utisak da je naša pobjeda protiv Italije nešto sasvim normalno, pa da ljudi razmišljaju da imam čudna razmišljanja. Međutim, nemojte zaboraviti da smo pobijedili i Nemačku u gostima. Dakle, nije nam ovo prvi trijumf nad jednom velikom reprezentacijom. Mi smo dobra, kvalitetna reprezentacija, dali smo na terenu sve što smo imali, držali smo se plana, bili smo disciplinovani, borbeni do krajnjih granica. U takvim okolnostima smo došli do triijumfa koji nas je ostavio u trci za nastupom na Svjetskom prvenstvu u Kataru. To vam je fudbal, nije sad to Bog zna šta. Uz dodatak da zaista imamo reprezentaciju koja može pobjeđivati svakog – rekao je Ademi za “Sportske novosti”.

Za plasman na Mundijal potrebna će im biti pobjeda nad Portugalom 29. marta u Portu.

– Naravno da će biti teško, ali mi se nadamo da možemo. S tim da je Portugal drukčija ekipa od Italije. Oni su individualci, dok Italija ipak igra fudbal gdje se uvijek zna šta ko igra u datom trenutku. Kod Portugala se nikad ne zna, te njihove individualce koji su skroz nepredvidljivi je jako teško zadržati. Ali možemo mi to sve da napravimo ako budemo kao protiv Italije dali sve od sebe – dodao je Ademi.

Sjeverna Makedonija nikada nije učestvovala na Mundijalu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button