BIHKOŠARKA

Prijedor pomogao Budućnosti da osigura prvo mjesto i stigao na korak od plej ofa

Košarkaši Budućnosti iz Bijeljine obezbijedili su prvo mjesto pred plej of Prve lige Republike Srpske pobjedom protiv Kozare 102:66, te porazom Slavije od Prijedor Spartaka (58:64).

Bijeljinci su rutinski odradili posao protiv ekipe koja nema nijednu pobjedu u ligi, dok je mnogo više drame viđeno u Prijedoru. Meč u kome je ulog bio veliki bio je neizvjestan tokom svih 40 minuta, a prelomio ga je na kraju Aleksandar Ivetić sa pet poena u samoj zavšnici. Ovim trijumfom domaći su stigli na domak plasmana u plej of, a sve će biti poznato poslije posljednjeg, 22. kola u kome gostuju Drini. Ukoliko pobijede ili izgube sa manje od 15 poena razlike naći će se među četiri najbolje ekipe. Osim u završnici sjajnog Ivetića koji je meč završio sa 12 poena, ekipu Danila Palalića predvodio je Lazar Dražić sa 24 poena, dok je Bojan Lulić postigao 15 uz 12 skokova.

Vrlop bitnu pobjedu ostavrila je i Rogatica koja je slavila u Foči i gotovo sigurno obezbijedila doigravanje.

Rezultati 21. kola: Prijedor Spartak – Slavija 64:58, Sloboda 73 – Drina Princip 77:68, Sutjeska – Rogatica 66:67, Budućnost BN – Kozara 102:66. U toku je meč Sokolac Student Igokea, a sutra igraju Akademija Borac – Varda HE.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button