EVROPSKE LIGEFUDBALTRANSFERI

Real planira da proda Jovića, Marijana i Azara

Čelnici Reala uveliko se spremaju za ljetni prelazni rok i ozbiljno renoviranje tima.

Kraljevski klub se odavno dovodi u vezu sa transferom Kilijana Mbapea, ali i Erlinga Halanda, a za tako nešto biće potrebna dodatna sredstva, ali i da se oslobode pojedina mjesta u ekipi.

List “As” je prenio da su u Realu svjesni koliko iziskuje dolazak Mbapea ili Halanda, koji ne bi pristao na platu manju od 600.000 evra nedjeljno.

Otuda, u Madridu bi morali da drastično skrešu platni budžet i oslobode se nekih igrača, a među potencijalnim odlascima figuriraju tri imena – Luka Jović, Eden Azar i Marijano.

Azar ima 30 miliona evra godišnje, Jović je na deset, a Marijano na devet miliona evra. Njihovim odlaskom, klub bi uštedio 49 miliona evra.

Takođe, kada se zna da bi mogli da odu i slobodni igrači poput Gareta Bejla, Iska i Marsela, koji zajedno iz platnog budžeta crpe 60 miliona evra, jasno je gdje u Realu planiraju da uštede.

Ipak, problem je što Azar, koji je ponovo morao na operaciju fibule, ne planira da ode prije isteka ugovora 2024.

Otuda se u Realu nadaju da bi Belgijanac mogao makar na pozajmicu, kako bi se izborio za povratak u tim Belgije i igrao na Mundijalu u Kataru, što u Realu ne bi mogao usljed konkurencije Karima Benzeme, Vinisijusa Žuniora i potencijalno Kilijana Mbapea.

Takođe, u Realu su svjesni da za Jovića ne bi mogli da dobiju traženih 20 miliona evra, ali su ohrabreni njegovom željom da ode negdje na pozajmicu.

Isto se očekuje od Marijana koji je ranije odbijao da ode na pozajmice.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button