FUDBAL

Sanjol: BiH igrala u istom sistemu kao do sada, Džeki poništen čist gol, ali…

Selektor Gruzije Vili Sanjol, nekada sjajni bek, nije iznenađen što su njegovi izabranici slavili na „Bilinom polju“ protiv BiH.

– Nije bilo nikakvih iznenađenja. Fudbaleri BiH igrali su u istom sistemu kao prethodnih nekoliko utakmica. Bila je to dobra utakmica, imali smo svoje prilike, BiH svoje, a rezultat je takav kakav jeste. Moglo je biti i drugačiji. Probali smo novi sistem, neke stvari su bile dobre, a neke ne. Propustili smo neke prilike, ali igrači su pokazali izvanredan karakter – rekao je Sagnol.

Francuz je potvrdio da je bilo pogrešnih odluka sudija, pogotovo kod poništenog gola Edina Džeke.

– Bez VAR-a je sve mnogo teže. Mislim da je bio i čist penal za nas u drugom poluvremenu, a nije dosuđen. Moramo to prihvatiti jer se takve odluke ponekad jednostavno donesu. Ovo je prijateljska utakmica i one služe za to da se ekipa pripremi, a rezultat nije najbitniji. Najbitnije je ono što ćete vi raditi s loptom. Nije sve bilo savršeno, ali ja sam zadovoljan – dodao je Sanjol.

Za razliku od njega, Ivajlo Petetv nikako ne može da bude zadovoljan, a nisu zadovoljni ni navijači koji su zvižducima ispratili njegovu ekipu sa terena.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button