BIHFUDBAL

Sloboda silna u Modriči, novi kiks Sloge, Tekstilac u finišu stigao do tri boda

Fudbaleri Slobode iz Novog Grada bili su uvjerljivi u derbiju 19. kola Prve lige Republike Srpske, pošto su savladali Alfa Modriču sa 3:0.

Ekipa Duška Vraneševića bila je dominantna na stadionu „Dr Milan Jelić“ i bar do sutra preuzela vrh tabele od Krupe. Goste je u vođstvo doveo Argentinac Valentin Alvarez već u 5. minutu, da bi u nastavku igre Novljani samo potvrdili da su u ovom trenutku kvalitetnija ekipa. U 56. minutu pogodio je Mujo Smajić, a u 73. konačan rezultat postavio Ljubomir Kovačević.

Dobojska Sloga nije uspjela da savlada Podrinje, pa sada za Slobodom kasni četiri boda. Ljubić je napravio malo iznenađenje jer je ubjedljivo savladao Sutjesku (4:1), a dva gola je postigao Aleksandar Žižak, dok su po jednom pogodili Čudić i Ćetojević.

Tekstilac je terensku inicijativu u Pilici krunisao u finišu, kada je Nemanja Kojić postigao gol iz penala i donio tri boda Dervenćanima.

Rezultati 19. kola: Kozara – Drina (Z) 0:0, Budućnost (P) – Tekstilac 0:0, Borac (KD) – Zvijezda 09 0:2, Željezničar Sport tim – Omarska 0:1, Podrinje (J) – Sloga (D) 0:0, Ljubić – Sutjeska 4:1. U nedjelju od 16 časova igraju Slavija – Krupa.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button