BIHRUKOMET

Sloga u Doboju čeka Izviđač, vatren doček za Borac u Bugojnu

Rukometaši Sloge će poslije dugo vremena odigrati jedan duel u svom gradu, pošto u 20. kolu Premijer lige u grad na Bosni stiže aktuelni šampion Izviđač.

Dobojlije su minulu sezonu i po kao domaćini igrali u Osječanima, ponekad i u Velikoj Brijesnici jer njihova dvorana još nije završena. Ipak, dolaskom ljepšeg vremena dobili su priliku da rivale ugoste na poluotvorenom Stadionu sportskih igara na kome se već tradicionalno igra Međunarodni rukometni TV turnir šampiona. Nema sumnje da će atraktivan rival i činjenica da su se Dobojlije uželjeli rukometa na tribine privući veliki broj posjetilaca.

Slično se očekuje i u Bugojnu gdje gostuje lider šampionata Borac. Rukovodstvo Iskre danima animira publiku nastojeći da puna dvorana dočeka banjalučane. Domaćima je potreban pozitivan rezultat u borbi za opstanak, dok Borac želi da zadrži šest bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Slobodu.

Parovi 20. kola: Krivaja – Leotar, Iskra – Borac, Bosna (S) – Sloga (GV), Sloga (D) – Izviđač, Gradačac – Bosna (V), Sloboda – Maglaj, Konjuh – Gračanica. Slobodna je Vogošća.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button