KOŠARKAREGION

ZA OVJERU PLEJ OFA Pobjedom protiv Crnogoraca Igokea ulazi u odabrano društvo

Košarkašima Igokee m:tel potrebna je pobjeda protiv Studentskog centra da bi potvrdili nastup u plej-ofu ABA lige i njome bi iz trke za doigravanje otpisali upravo ekipu iz Podgorice.

Utakmica 24. kola na raporedu je u subotu od 17 časova i njoj će izabrancii trenera Dragana Bajića tražiti revanš za poraz u prvom dijelu sezone kada ih je novajlija u regionalnom takmičenju pobijedio pred svojim navijačima. Igokea drži peto mjesto sa učinkom 12-10, šesti FMP ima 12-9, a sedmi je današnji rival sa 10-12. Ujedno, Crnogorci prvi put stižu u Laktaše.

– Prije dva kola odškrinuli smo vrata plej-ofa, ali nakon što je bilo iznenađenja u proteklom kolu kao i da ima još zaostalih utakmica može se reći da još ništa nije poznato. Ne želim da ne zavisim od drugih već da zavisimo samo od sebe i naredna utakmica je prvi test nakon kojeg možemo doći do cilja i plasirati se u plej-of – rekao je Bajić.

Antabija Voler jedan od najboljih košarkaša Igokee

Nije štedio pohvale na kvalitet protivničke ekipe koja je priredila nekoliko iznenađenja tokom sezone. Iskusni stručnjak se nada da to neće ponoviti sada. Naglasio je da svako opuštanje njegove ekipe može mnogo da ih košta, jer gosti igraju u visokom ritmu tokom svih 40 minuta.

– Studentski centar je debitant u ligi, ali i najprijtnije iznenađenje. Gledajući roster kojim raspolažu vidljivo je da je to skup jako dobrih i kvalitetnih igrača čemu u prilog idu rezultati koji su postigli ove sezone. Tim sa “jakim tijelima” i odličnom energijom, agresivnom odbranom po cijelom terenu ne dozvoljava protivniku ništa lako, a to su i dokazali u prošlom kolu pobjedivši Budućnost. Moramo shvatiti ovu utakmicu kao da nam dolazi najkvalitetniji tim u ABA ligi i samo ozbiljnim pristupom možemo se nadati pozitivnom rezultatu – istakao je Bajić.

Parovi 24. kola, subota: Igokea – Studentski centar (17), FMP – Borac (19). Nedjelja: Cedevita Olimpija – Partizan (17), Mornar – Zadar (19), Budućnost – Cibona (21). Ponedjeljak: Crvena zvezda – Krka (18). Utorak: Split – Mega (18).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Testing Automation Tools
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button