ATPTENIS

“Đoković najveći? Onda je za mene to Federer”

Alekander Vaske, nekadašnji Dejvis kup reprezentativac Njemačke, za Tenis Magazin je pričao o Rodžeru Federeru i Novaku Đokoviću.

Vaske, koji je nekada bio 89. igrač svijeta, prisjetio se svojih susreta sa Federerom za kog tvrdi da je najveći teniser svih vremena.

– Ako kažu da je Novak Đoković najveći svih vremena, onda je za mene to Rodžer Federer. U mojim očima, najbolji ste ne samo kada ste uspješni, već kada promijenite cijelu igru. Uradio je to na impresivan način. Njegova elegancija i stil igre nisu viđeni prije, uz tu skromnost koji ima. Imam najveće poštovanje za Rodžera, ne samo kao igrača već kao i osobu. Rodžer ne brine da li je u fokusu kamere ili ne. On je ono što jeste, prijateljski raspoložen i uvijek ljubazan prema ljudima na visokim pozicijama – kaže Vaske.

Njemački teniser je između ostalog rekao i da se nada da će Federer sa teniske pozornice otići na dostojanstven način.

– Gledajući ostatak njegove karijere, nadam se da je neće završiti na tužan način. To bi za njega svakako bilo poražavajuće. Voleo bih da opet eksplodira i pokaže svoju magiju. Za njega, sve je u tome da napusti teniski teren sa dignitetom i igrajući – zaključio je Vaske.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button