BICIKLIZAMGRAN FONDO WORLD SERIES

U Istočno Sarajevo u junu stižu stotine biciklista iz cijelog svijeta

Grad Istočno Sarajevo i ove godine će biti domaćin Granfondo kvalifikacione trke za Svjetsko prvenstvo u amaterskom biciklizmu, koja će biti održana 18. i 19. juna.

Poslije prošlogodišnje trke održane u avgustu koja je okupila oko 700 biciklista i bila sjajan uvod za Svjetsko prvenstvo koje je održano u oktobru, ovo je samo potvrda da biciklizam ima veliki značaj i kao sport i kao turistička grana, pošto je na ovakvom tipu događaja upravo to u fokusu.
Tehnički direktor trke Saša Gajičić rekao je da će 18. juna biti održana hronometarska trka, a 19. juna drumska koja se sastoji od jedne kraće i jedne duže trke.
Gajičić je podsjetio da je prošle godine ova manifestacija prošla dobro i da su takmičari iz Istočnog Sarajeva ponijeli dobre utiske, zbog čega vjeruje da će i ove godine biti isto.
On je pozvao građane da svojim prisustvom uveličaju ovu sportsku manifestaciju.

Direktor trke Vladimir Kuvalja istakao je da se nastavlja tradicija razvoja biciklizma i promocija Istočnog Sarajeva i njegovih turističkih potencijala.

On je zahvalio gradonačelniku Istočnog Sarajeva Luubiši Ćosiću i njegovim saradnicima što su prepoznali važnost ovog događaja, jer trka privlači mnogo takmičara iz cijelog svijeta koji prenose lijepu sliku o ovom gradu.

– Grad Istočno Sarajevo već duže vrijeme radi na razvoju ovog sporta i to nastavlja i dalje. Veliko hvala gradu, Olimpijskom centru Jahorina, predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, jer su nas podržali u svim aktivnostima – rekao je Kuvalja.

Zamjenik gradonačelnika Slobodan Amović rekao je da je ova trka veoma značajna za razvoj grada i turizma, te da će i ove godine biti dobri domaćini. Nema sumnje da će prošlogodišnji sjajan utisak koji su takmičari ponijeli kućama biti najbolja pozivnica za bicikliste iz cijelog svijeta da ponovo dođu u Istočno Sarajevo, takmiče se, te uživaju u lepotama ovog dijela Republike Srpske.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

Back to top button